QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Černá skládka v centru Plzně? U Pařížské se povaloval gauč i matrace - FOTKY

13.04.2016 10:49

Prostor garáží v Pařížské ulici v centru Plzně se stal palčivým problémem ohledně černých skládek. Tentokrát se ale rozrostla opravdu hodně. Podívejte se na fotky!

FOTO_QAP_CZ (14)
FOTO_QAP_CZ (1)FOTO_QAP_CZ (2)FOTO_QAP_CZ (3)FOTO_QAP_CZ (4)FOTO_QAP_CZ (5)FOTO_QAP_CZ (6)FOTO_QAP_CZ (8)FOTO_QAP_CZ (7)FOTO_QAP_CZ (9)FOTO_QAP_CZ (10)FOTO_QAP_CZ (11)FOTO_QAP_CZ (12)FOTO_QAP_CZ (13)FOTO_QAP_CZ (14)FOTO_QAP_CZ (15)FOTO_QAP_CZ (16)FOTO_QAP_CZ (18)FOTO_QAP_CZ (19)FOTO_QAP_CZ (21)FOTO_QAP_CZ (20)FOTO_QAP_CZ (22)FOTO_QAP_CZ (23)FOTO_QAP_CZ (25)FOTO_QAP_CZ (27)FOTO_QAP_CZ (26)FOTO_QAP_CZ (28)FOTO_QAP_CZ (29)FOTO_QAP_CZ (31)FOTO_QAP_CZ (32)FOTO_QAP_CZ (34)FOTO_QAP_CZ (37)FOTO_QAP_CZ (40)FOTO_QAP_CZ (39)FOTO_QAP_CZ (43)FOTO_QAP_CZ (41)FOTO_QAP_CZ (44)

Prostor u garáží v Pařížské ulici u Americké v Plzni je sice v centru západočeské metropole, nicméně jde o odlehlejší místo od největšího dění. Právě toho ale řada lidí využila a z lokality vytvořila doslova černou skládku. V podstatě jen pár kroků od hlavní Americké ulice tak někdo v klidu odložil třeba gauč nebo matrace a doslova kila odpadků...

Na lokalitu se zaměřila společnost Čistá Plzeň, která se od loňského září stará v Plzni o svoz odpadu a záležitosti s tím spojené. V rámci jarního gruntování vzala tuto černou skládku opravdu hodně pečlivě. "Je to jedna z našich nejproblematičtějších lokalit, co se týká černých skládek a neoprávněného odkládání odpadu. Při tomto jarním období jsme se rozhodli, že provedeme komplexnější úklid tak, aby se ta lokalita vyčistila," vysvětluje jednatel společnosti Petr Baloun.

S černými skládkami je nicméně po Plzni problém i na dalších místech. "Průběžně je uklízíme, ale samozřejmě tady tomu nahrává fakt, že je to odlehlá lokalita s malou frekvencí pohybu lidí," dodává Petr Baloun.

Je to o lidech. Bojovat s odpadky je někde hodně složité...

Problém s odpadky by se dal poměrně dost jasně shrnout tradiční frází: Je to o lidech. Na některých místech si totiž lidé dělají doslova černé skládky u vlastních popelnic, kdy k nim odkládají nejrůznější objemné věci. Sběrné dvory v Plzni jsou přitom v současnosti zdarma. Probelmatiskou lokalitou je také oblast v okolí Husovy ulice. "Další problematické místo je na Husovo náměstí, kde jsme dokonce stahovali barevné nádoby na tříděný odpad, protože za poslední měsíc se nám je nepodařilo ani jednou vyvézt kvůli znečištění do tříděného odpadu," přiznává jednatel Čisté Plzně.

A co dělat, když černoun skládku lidé objeví? "Může zavolat na bezplatnou linku Čisté Plzně. V případě, že na místě je ještě pachatel, který skládku zakládá, tak mohou lidé volat na městskou policii. Po nahlášení se to snažíme odstranit co nejdříve. Většinou se nám to daří do dvou dnů, ale ve chvíli, kdy je skládek hodně, tak se ta doba prodlužuje. Nicméně se snažíme, aby nejdelší interval, do kdy skládku odklidíme, byl do tří dnů," uzavírá technický náměstek společnosti Petr Baloun.

FOTO: QAP.CZ

 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24