Červen přinese nadprůměrné teploty, chybět nebudou ani bouřky

29.05.2017 7:01

Už přelom května a června přinese vysoké teploty. Následně i celý červen by měl být poměrně teplý. Objevovat se budou i bouřky. Co nás čeká v příštích dnech?

Bolevák

Už uplynulý víkend byl ve znamení vysokých teplot a téměř letního počasí. Ve stejném stylu to bude pokračovat nejen v příštích dnech, ale i týdnech.

"Předpokládáme, že období od 29. května do 25. června 2017 bude jako celek teplotně mírně nadprůměrné. Relativně nejteplejší - nadprůměrný očekáváme první týden předpovědi (29.5.-4.6.), další tři týdny předpovědi předpokládáme teplotně převážně průměrné nebo slabě nadprůměrné," informoval ČHMÚ.

Srážkově by mělo být celé období spíš podprůměrné, v podstatné míře se ale na srážkách budou podílet bouřky a přeháňky, takže situace v jednotlivých regionech se může měnit.

Přelom května a června bude tropický! Bouřky přinesou mírné ochlazení...

V pondělí nás čeká Pjasno až polojasno. Odpoledne bude přibývat oblačnost a objevit by se mohly bouřky nebo přeháňky. Teploty se dostanou odpoledne mezi 26 až 32 stupňů.

V úterý bude ještě tepleji. Odpoledne naměříme místy až 33 stupňů, v noci pak 15 až 11. Přes den bude stále jasno nebo polojasno a odpoledne by se měly znovu vyskytovat bouřky, které budou místy i silnější.

Ve středu nás čeká většinou oblačno, místy přeháňky nebo bouřky. V průběhu dne ale bude ubývat oblačnost. V noci naměříme 17 až 13 stupňů, přes den 22 až 26.

Čtvrtek přinese skoro jasnou až polojasnou oblohu a příjemné teploty mezi 22 až 26 stupni, v noci naměříme 13 až 9 stupňů.

Hodně podobné bude i v pátek, jen teploty přes den by měly být o něco nižší. I tak se budou pohybovat přes den až okolo 24 stupňů. 

Vyhlídka počasí od soboty do pondělí podle ČHMÚ: "Zpočátku polojasno, postupně většinou oblačno a místy přeháňky, ojediněle i bouřky. Nejnižší noční teploty 13 až 8 °C. Nejvyšší denní teploty 20 až 25 °C."
 

 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24