Červenec extrémní vedra nepřinese! Ochlazení dorazí už v týdnu

26.06.2017 7:01

První polovina prázdnin bude ve znamení průměrných teplot. Už ve druhé polovině tohoto týdne se ochladí a dorazí i srážky. Čtěte novou měsíční i týdenní předpověď.

Nebe QAp foto

Už závěr školního roku přinese ochlazení, které by mělo vydržet i v dalších týdnech. Teploty budou oproti posledním extrémům v uplynulých týdnech spíš průměrné.

"Předpokládáme, že období od 26. června do 23. července 2017 bude jako celek teplotně průměrné. Nejteplejší počasí očekáváme v prvním týdnu (26.6.-2.7.), v dalších třech týdnech předpokládáme teploty většinou blízké dlouhodobým průměrům," informoval ČHMÚ.

Z hlediska srážek bude nadprůměrné období do 9. července. Postupně by ale deště ubývat a ve druhé polovině července by mělo dokonce být srážek podprůměrně.

Ochlazení přinese už teno týden...

V pondělí nás čeká polojasno až oblačno, ojediněle se objeví i přeháňky. Večer by ale oblačnosti mělo ubývat. Teploty se dostanou mezi 25 až 29 stupňů.

V úterý nás čeká skoro jasno až polojasno, během dne přechodně až oblačno a místy přeháňky nebo bouřky. Nejnižší noční teploty klesnou mezi 15 až 11 stupňů, nejvyšší denní vystoupí mezi 27 až 31.

Středa přinese polojasnou oblohu, během dne ale bude až oblačno a místy se vyskytnou přeháňky nebo bouřky, které by mohly být i silnější. V noci naměříme okolo 12 stupňů, přes den až okolo 35.

Ve čtvrtek už bude převážně oblačno, místy přeháňky nebo déšť a jen přechodně polojasno. Noční teploty klesnou mezi 18 až 14 stupňů, denní se dostanou mezi 21 až 26.

V pátek nás čeká převážně oblačno, místy přeháňky nebo déšť. V noci naměříme 15 až 11 stupňů, přes den 20 až 24.

Vyhlídka počasí od soboty do pondělí podle ČHMÚ: "Oblačno, místy přeháňky nebo déšť. Jen přechodně polojasno. Nejnižší noční teploty 13 až 9 °C. Nejvyšší denní teploty 19 až 24 °C."

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24