Na Lochotíně vyrostou do konce roku dva nové kruháče, fotky a podrobnosti!!!

13.08.2013 16:14

Jeden kruhový objezd vznikne v Sokolovské ulici v Plzni, druhý se začne stavět možná ještě v létě na křižovatce Žlutická-Rabštejnská.

DSC01926
DSC01926DSC01927DSC01928DSC01929DSC01931DSC01932

V Plzni na Lochotíně se chystají další dvě změny v dopravě. Řidičům a chodcům by se mělo ulevit díky dvěma novým kruhovým objezdům. Jeden by měl vyrůst v Sokolovské ulici kousek od bazénu a druhý na křižovatce Žlutická-Rabštejnská v Plzni na Košutce. QAP.CZ pro vás zjišťoval další podrobnosti...

První plzeňský obvod se netají tím, že kruhových objezdů je zapotřebí hlavně kvůli bezpečnosti. Obě křižovatky patří mezi frekventované a zpomalovací pruhy, které jsou v Sokolovské, se už nepovolují, takže slouží spíše "na dožití".

Kruhový objezd v Sokolovské ulici by se mohl stavět v říjnu letošního roku. Konkrétně se jedná o křižovatku, kde se protíná ze všech stran Sokolovská ulice, tedy těsně pod foniatrií a nad lochotínským plaveckým bazénem. ,,27. srpna se budou otevírat obálky a skončí výběrové řízení. Následuje podpis smlouvy, pak budou probíhat přípravy a samotná realizace by mohla začít zhruba v říjnu letošního roku, hotovo by mělo být během 30 dnů," tak zní aktuální informace ze Správy veřejného statku města Plzně. Kolik peněz si stavba kruháče v Sokolovské ulici vyžádá, není jasné. Už jen kvůli tomu, že není znám vítěz výběrového řízení, který původní rozpočet může snížit až o 40 procent.

Na Košutce bude hotovo už na podzim. ,,V tomto případě už známe vítěze výběrového řízení, okružní křižovatka Žlutická-Rabštejnská vyjde na 2,66 milionu a stavět se bude srpen-září, práce na novém kruhovém objezdu by měly trvat zhruba 45 dní," podařilo se QAPU zjistit na Správě veřejného statku města Plzně.

FOTO:QAP.CZ

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT