QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Cirkus Jo-Joo je v Plzni! Hned na úvod se narodilo tygří mládě - FOTKY

25.04.2017 11:58

Cirkus Jo-Joo se znovu po roce usídlil v prostoru U Ježíška. Ještě než se stihlo všechno postavit, došlo na porod. Tygřice Blava přitom ještě před pár dny vystupovala...

foto-qap-cz (3)
foto-qap-cz (3)foto-qap-cz (2)foto-qap-cz (7)foto-qap-cz (9)foto-qap-cz (10)foto-qap-cz (11)foto-qap-cz (12)foto-qap-cz (15)foto-qap-cz (13)foto-qap-cz (17)foto-qap-cz (16)foto-qap-cz (18)foto-qap-cz (19)foto-qap-cz (21)foto-qap-cz (23)

Cirkus Jo-Joo patří ke stálicím jarního programu akcí v Plzni a ani letošní rok není výjimkou. Šňůra představení odstartuje ve středu 26. dubna a potrvá až do 14. května. Stejně jako v posledních letech, došlo i tentokrát v západočeské metropoli na nový přírůstek.

O ten se tentokrát postarala tygřice Blava, která dostala jméno podle Bratislavy, kde se narodila. "Přijeli jsme do Plzně a přišlo to. Je to malý zázrak, je to 26. tygr, který se u cirkusu Jo-Joo narodil. Tygřice Blava je prvorodička, proto jsem byl tak nervozní. Bohužel se někdy stane, že prvorodička mládě zalehne nebo že mu nedá napít. To se přitom musí do pěti nebo šesti hodin napít, jinak zemře. Jsem nadšený, protože pije a všechno je v pořádku," říká principál Jaromír Joo.

Zatím není jasné, jestli jde o samičku nebo samce. Novopečenou maminku zatím nechává principál v klidu. "Nechci to narušovat, protože by se jí to nemuselo líbit. U některých tygřic se stává, že jsem přímo u porodu v kleci. Tady se ale snažím to nechat na nich," vysvětluje Jaromír Joo s tím, že Blava ještě v neděli vystupovala na představení v Klatovech. Porod tak byl skutečně hodně rychlý a celkem nečekaný.

Cirkus přijíždí do Plzně s novým programem "Principálův rok!"...

V posledních letech přinášel cirkus divákům představení na motivy Alenky v říši divů. Letos jde ale o zbrusu nový program plný velkých akrobatických kousků. "Je úplně nový program, nová choreografie. Máme artisty z Holandska, z Německa, Mongolska a dalších zemí. Podle názorů diváků je to zatím nejlepší program, který jsme měli. Teď jsme byli v Klatovech a bylo vyprodáno, to samé bylo také ve Strakonicích," láká principál.

Docela dobře je také možné, že se v průběhu plzeňské štace dočkáme i dalšího přírůstku. "Teoreticky by mohla porodit ještě jedna tygřice, lama a jedna baletka nám odjela do Prahy, kde bude rodit," dodává s úsměvem Jaromír Joo.

Představení budou probíhat vždy ve středu ve čtvrtek a v pátek od 17:30, v sobotu a v neděli od 10:00 a od 15:00. V pondělí pak vždy od 15:00 a úterý bude zavřeno.

FOTO: QAP.CZ

 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24