QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Další nemocnice zavádí zákazy návštěv kvůli chřipce

16.02.2018 9:48

Kvůli nárůstu počtu chřipkových onemocnění zakazují návštěvy další zdravotnická zařízení v kraji. Od víkendu bude platit omezení i v nemocnici Privamed v Plzni.

FOTO_QAP_CZ (11)

Počty nemocných chřipkou i jinými respiračními nemocemi v regionu stále stoupají. Kvůli aktuální situaci se tak ruší návštěvy v dalších nemocnicích. Platí to i pro Plzeň.

"Z důvodu nárůstu chřipkového onemocnění platí od soboty 17. února zákaz návštěv na všech odděleních Nemocnice PRIVAMED Plzeň," potvrdil Jaroslav Marian, mediální zástupce sítě zdravotnických zařízení Privamed.

Už od středy 14. února zakázala návštěvy i Klatovská nemocnice. Právě Klatovsko patří mezi nejpostiženější regiony. "Z důvodu dalšího nárůstu respiračních onemocnění a chřipek jsme nuceni od středy 14. února až do odvolání zakázat návštěvy na lůžkových odděleních nemocnice. Příbuzné a blízké našich hospitalizovaných pacientů žádáme o pochopení a trpělivost. Omezením návštěv chráníme zejména samotné hospitalizované pacienty, kteří jsou náchylnější k nemocem a návštěvy by je v tomto období mohly oslabit a zkomplikovat jejich léčbu," informovala Klatovská nemocnice.

Od pondělí je zákaz návštěv také v Nemocnici následné péče Horažďovice a v Nemocnici Svaté Anny, které spadají do sítě Nemocnic Plzeňského kraje.

Ve Fakultní nemocnici Plzeň platí zákaz návštěv už zhruba týden na Hematologicko-onkologickém oddělení. Stejné omezení je i na lůžkovém oddělení A a C I. Interní kliniky FN Plzeň na Lochotíně, v tomto případě je ale důvodem vyší výskyt průjmového onemocnění.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24