Den veteránů v Rokycanech: chybět nebude přehlídka vojenské techniky

18.11.2015 8:01

V závěru týdne bude v Rokycanech tradičně ve znamení oslav Dne veteránů. Na své si přijdou i milovníci historické vojenské techniky.

rokycany

Oslavy Dne veteránů se chystají v Rokycanech na předposlední listopadovou neděli. Jako tradičně do Rokycan dorazí zástupci vojenských veteránů od nás i americké veteránské organizace Veterans of foreign wars. Milovníci vojenské techniky si také přijdou na své, na náměstí nebude chybět přehlídka.

Oslavy Dne veteránů, který připadá oficiálně na 11. listopadu, se v Rokycanech konají v podstatě už od revoluce. První oslavy proběhly v roce 1990. Rokycany se tak staly prvním městem v České republice, kde si tento svátek začali lidé oficiálně připomínat.

V letošním roce připadají oslavy na neděli 22. listopadu. Oficiálně odstartují oslavy už v devět hodin ráno, kdy bude probíhat svěcení praporů a mše svatá za padlé v kostele Panny Marie Sněžné na Masarykově náměstí. Zhruba ve čtvrt na jedenáct pak vypuknou oslavy přímo na náměstí. Probíhat budou samozřejmě projevy, kladení věnců k pamětní desce na budově radnice a k vidění bude jako tradičně přehlídka dobové vojenské techniky. 

Oslav se jako obvykle účastní nejen zástupci města, ale také zástupci americké veteránské organizace Veterans of foreign wars, Armády České republiky, Československé obce legionářské, současných válečných veteránů Armády České republiky z Rokycan a okolí, Českého svazu bojovníků za svobodu a dalších.

FOTO: Město Rokycany

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT