QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Depo bude hostit bavorsko-český festival! Areál se promění v pivní zahrádku

17.10.2018 8:02

Areál DEPO2015 bude už v tomto týdnu patřit bavorské kultuře i tradičním lahůdkám. Chystá se další Treffpunkt. Chybět nebudou klobásy, preclíky a pivo poteče proudem...

DSC04112

Od 18. do 21. října se DEPO2015 promění nejen v oblíbenou Biergarten. Kromě tupláků piva můžete zajít také na nejrůznější přednášky, hudební vystoupení, výstavy i film. Na neděli je přichystaný program pro rodiny s dětmi. Celý festival je zdarma.

"Dá se říci, že jsme Treffpunktem založili tradici plzeňsko-regensburgského setkávání. Je to takový náš malý Oktoberfest, který je ale daleko víc, než jen pouhým pivním festivalem – plzeňskému publiku přivážíme bavorské muzikanty, sochaře, spisovatele a naopak v Regensburgu představujeme naši kulturu. V loňském roce nás příjemně překvapila účast Plzeňanů v bavorských krojích, takže se i letos těšíme na příjemnou atmosféru,“ říká ředitel DEPO2015 Jiří Suchánek.

"Chceme představit Bavorsko jako zemi, která kulturním bohatstvím žije,“ vysvětluje koordinátor festivalu Jindřich Jindřich z DEPO2015. "Letos jsme opět ve spolupráci s regensburgskými partnery připravili krásný a rozmanitý program. Zahajovací večer v bývalé autobusové hale DEPO2015 oživí sto let starý němý film v doprovodu živé hudby, od pátku do neděle pak chystáme pestrý program všech žánrů a směrů. Novinkou bude česko-německý kabaret. Já osobně se těším na páteční The Heimatdamisch, které nám přiveze Zastoupení Bavorska v ČR, je to nejlepší party-band v Bavorsku, kde na jejich koncerty chodí desetitisíce lidí. Zemitým rock’n’rollem to v sobotu rozparádí Scotty Bullock Trio, ale těch programových pecek je tam více. Neděli jsme opět věnovali dětem a rodinám. Loni jsme nastavili laťku hodně vysoko i co do gastronomických zážitků; na skvělé jídlo i bavorské pivo se návštěvníci mohou těšit i letos,“ slibuje za organizátory Jindřich Jindřich.

Kompletní program najdete zde.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24