Do Čech přijde ochlazení, na Silvestra už má mrznout

27.12.2015 14:42

Po extrémně teplém prosincovém období se bude podle nejnovější předpovědi meteorologů ochlazovat. Na Silvestra už má mrznout a také první dny roku 2016 by mělo být mrazivé počasí.

zima QAP-FOTO (19)

"Po extrémně teplém období posledních čtyř týdnů bude v příštích dnech kolem mohutné tlakové výše nad Skandinávií a severním Ruskem zesilovat příliv suchého studeného, původem arktického vzduchu, od severovýchodu až východu do střední Evropy. Již ve středu očekáváme v ČR ranní teploty většiou pod bodem mrazu a na Silvestra se místy vyskytne celodenní mráz," informuje Český hydrometeorologický ústav

Začátek týdne teplý, mráz na Silvestra

Podle nejnovější předpovědi má být mrazivé počasí na Silvestra, a také v prvních dnech roku 2016, a to na celém území České republiky.

Počátek pracovního týdne by měl být v Plzeňském kraji ještě teplý. V pondělí by měly být teploty mezi 6 až 10 stupňi Celsia, v úterý od 3 do 6 stupňů, ve středu 1 -4 stupně Celsia. Už ve středu by měly teploty ráno klesnout pod bod mrazu.

Sněžit nebude...

Prosinec byl rekordně teplý, poslední dekáda se podle ČHMI zapíše jako jedna z nejteplejších minimálně od roku 1951. Přelom roku už má být ale teplotně průměrný. I když přijde ochlazení, sněžit ale podle předpovědi na přelomu roku nebude.

Foto: ilustrační

 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24