Do regionu se vrátí slunečné počasí, noci budou mrazivé

13.11.2017 7:01

V tomto týdnu nás po delší době čeká konečně i slunečná obloha. Podle nové týdenní předpovědi ČHMÚ už budou ale noční teploty klesat i pod nulu.

Podzim_8.11.2016_008

V pondělí nás čeká převážně velká oblačnost, místy se budou objěvovat přeháňky, zpočátku i v nížinách sněhové, později bude sněžit jen na horách. Teploty se dostanou nejvýš mezi 2 až 6 stupňů.

V úterý už ale bude polojasno až oblačno, zpočátku ovšem ještě ojediněle přeháňky, které budou od středních poloh sněhové. V noci naměříme +1 až -3 stupně, přes den 2 až 6.

Středa už bude ve znamení většinou polojasné oblohy, Místy se objeví ale také mlhy. Noční teploty klesnou mezi +1 až -3 stupně,  ojediněle až k -5. Denní se vyšplhají mezi 3 až 7 stupňů.

Ve čtvrtek bude polojasno až skoro jasno, místy ale musímepočítat s mlhou nebo nízkou oblačností. V noci naměříme +1 až -3 stupně, při nízké oblačnosti kolem +2. Denní teploty budou mezi 4 a 8 stupni.

Také pátek přinese polojasnou oblohu, někde bude ovšem mlhavo nebo zataženo nízkou oblačností. Nejnižší noční teploty budou mezi +3 až -1 stupněm, při vyjasnění klesnou až k -4. Odpolední teploty se dostanou mezi 4 až 8 stupňů.

Vyhlídka počasí od soboty do pondělí podle ČHMÚ: "Oblačno až zataženo, od západu místy déšť nebo přeháňky, na horách postupně srážky smíšené nebo sněhové. Nejnižší noční teploty +3 až -2 °C. Nejvyšší denní teploty 2 až 7 °C."

FOTO: ilustrační
 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24