Do speciálního cvičení v pivovaru nasadilo město drony - FOTKY

24.10.2016 17:28

V areálu Plzeňského Prazdroje proběhlo v pondělí mimořádné cvičení, do kterého se zapojily i městské drony. Podívejte se na fotky!

3
1324

Správa informačních technologií města Plzně se na vývoj a využití dronů v různých oblastech zaměřuje už poměrně dlouhou dobu. Speciální zařízení se v posledních měsících zapojilo hned do několika cvičení, naposledy v pondělí dopoledne v areálu Plzeňského Prazdroje.

"Dnes dopoledne proběhlo v areálu Plzeňského Prazdroje požární cvičení, při kterém došlo k simulovanému úniku čpavku. Venku byla situace monitorována dronem Flydeo Y6 a uvnitř se provedl průzkum dronem Flyability Elios," informovala Správa informačních technologií města Plzně.

Za poslední týdny se městské drony účastnily například monitoringu v čističce odpadních vod v Plzni, kde pořizovaly velký objem fotodokumentace pro vznik unikátního 3D modelu. Už v září se drony objevily také na mezinárodním cvičení pořádkových jednotek a areálu ve Zbirohu. V rámci cvičení na Rokycansku drony zajišťovali vzdušnou podporu a v plném rozlišení přenášely obraz do štábního vozidla a online streaming pro velitele jednotek.

V areálu bývalého depa vzniká centrum DRONET...

Plzeň chce na drony vsadit i do budoucna. V současné době v areálu bývalého depa v Doudlevcích vzniká centrum pro vývoj dronů, takzvaný DRONET. Rekonstrukcí tak prochází několik hal v areálu.

Na akci nazvanou Haly Cukrovarská spojenou s projektem DRONET je určeno zhruba devět milionů. "Cílem je přivést a podnítit vznik firem z oblasti znalostní ekonomiky – kybernetiky. V rámci toho budou zrekonstruovány haly v bývalém areálu depa Plzeňských městských dopravních podniků. Jeden z objektů bude pro firmy sloužit jako kancelářské zázemí typu HUB, druhý jako technologické zázemí pro prototypovou a malosériovou výrobu. Prostředky budou určeny na krytí rekonstrukce objektů a vybavení technologiemi," říká k projektu mluvčí magistrátu Eva Barborková.

FOTO: SITMP

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24