QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Dobřany zažily útok šíleného střelce - FOTKY

26.10.2016 13:58

Dobřany na jižním Plzeňsku byly ve středu dopoledne dějištěm speciálního cvičení AMOK. Tématem byla likvidace šíleného střelce, který zaútočil ve škole. Podívejte se na fotky!

13
12345768910111213DSCN2915DSCN2977DSCN2880

Speciální cvičení s názvem AMOK proběhlo ve středu dopoledne v Dobřanech na jižním Plzeňsku. Do akce šly jak bezpečnostní složky, tak i záchranka a hasiči.

"V Dobřanech proběhla modelová situace, kdy na linku 158 oznámil zaměstnanec školy střelbu v budově, pravděpodobně ze samopalu. Podle jeho výpovědi bylo na místě několik mrtvých a zraněných osob,“ potvrdila mluvčí policie Martina Korandová.

Situace na místě vypadala skutečně reálně a velmi dramaticky. "Střelba stále trvala a byla slyšet v nepravidelných intervalech. V budově byl chaos, slyšet křik, volání o pomoc a sténání. Vše probíhalo s cvičnými zbraněmi a municí a uvnitř školy byli pouze figuranti z řad policie a dalších složek," pokračuje policejní mluvčí.

V průběhu cvičení si jednotlivé složky měly prověřit zejména prvotní reakce na krizovou situaci, správné zvolení taktiky. Do cvičení se zapojili také zdravotníci a hasiči, aby si procvičili následnou péči jak o oběti, tak o evakuované a prověřili vzájemnou koordinaci.

FOTO: ZZSPK, PČR

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24