Hrady a zámky v Plzeňském kraji se o Velikonocích otevírají

29.03.2024 9:46

O velikonočních svátcích se otevírají hrady a zámky v Plzeňském kraji. Podívejte se, kam můžete vyrazit.

Kašperk_upraveny

Velikonoce si můžete užít na nejvýše položeném šumavském hradu Kašperk. Na Kašperk můžete zavítat od pátku do pondělí velikonočního (včetně), vždy v čase od 10.00 do 16.00 hod. Nádvoří je v tu dobu volně přístupné, můžete posedět, dát něco dobrého, v provozu je občerstvení i prodej suvenýrů. Připraveny jsou také interaktivn prohlídky pro děti. Celý velikonoční program najdete na stránkách hradu.

Otevřena bude i největší hradní zřícenina v Čechách, hrad Rabí na Klatovsku. "Hrad Rabí otevře své brány na Velikonoce. Od čtvrtka 28. března do pondělí 1. dubna 2024 bude otevřen denně, a to od 10.00 do 16.00. Těšíme se na vás," informuje hrad na svých stránkách.

Také třetí hrad z tzv. Šumavského trojhradí má o Velikonocích otevřeno. Na Velhartice můžete vyrzit každý den včetně pondělí 1. dubna.

V Horšovském Týně si přijdou na své zejména děti Zavítat můžete do svátečně nazdobeného zámku a poté s dětmi zajít na velikonoční hledačku do zámeckého parku, kde se ztratila velikonoční vajíčka. Více ZDE.

Oslavit Velikonoce jedinečnou kombinací tradic, řemesel a skvělého jídla můžete na Velikonočním jarmarku na zámku Kozel. Ten se koná o velikonoční neděli 31. března a na velikonoční pondělí 1. dubna v zámeckém parku.

Od čtvrtka 28. března je otevřen Švihov. V  nabídce najdete základní okruh HRAD - Život na šlechtickém sídle. Druhé dva okruhy a výstavu o Popelce lze navštívit až od 1. května 2024.

V sobotu 30. března zahajuje 22. sezónu zámek Bor u Tachova.

Po velké rekonstrukci se otevírá zámek Týnec u Klatov. Ten bude otevřený o dubnových víkendech a také 30. a 31. března.

 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24