Dopravní podniky řeší nedostatek řidičů! Musí upravit jízdní řády

22.02.2018 11:51

Dopravní podniky v Plzni aktuálně řeší nedostatek řidičů. Týká se to zejména trolejbusů a autobusů. Aktuálně tak musí upravovat jízdní řády. Přinášíme podrobnosti!

QAP foto

Cestující trolejbusy a autobusy v Plzni musí v těchto dnech počítat s úpravami jízdních řádů hned několika linek. Za vším stojí personální komplikace. Týká se to nedostatku řidičů. Těch aktuálně chybí zhruba stovka. V polovině případů jde o nedostatek zaměstnanců, za zbytkem stojí chřipková epidemie.

"Největší nedostatek je momentálně řidičů trolejbusů a autobusů. Jde o zhruba 55 lidí," potvrdil mluvčí dopravních podniků René Vávro s tím, že u tramvajových linek takový problém není, ačkoliv i tam se drobné personální komplikace řeší.

Na situaci se nicméně podepsala také chřipková epidemi. "Máme zároveň vysokou nemocnost. Momentálně je zhruba padesát nemocných řidičů," dodává tiskový mluvčí PMDP.

Personální důvody promluvily i do jízdních řádů hned několika linek...

Kvůli aktuálnímu stavu musely dopravní podniky sáhnout ke změně jízdních řádů hned několika linek. Od tohoto týdne došlo na úpravy u trolejbusové linky číslo 12. V příštích dnech se to bude týkat hned několika autobusových linek. Od 24. února dojde na změny grafikonů linek číslo 26, 29 a 36. Od 3. března se to dotkne i linek číslo 32, 50 a 51. Konkrétní změny najdou cestující na webu dopravních podniků.

"Snažíme se, aby ty zásahy byly minimální. Až pomine chřipková epidemie a zejména pokud se podaří doplnit stav, vrátí se vše do normálního režimu," uzavírá René Vávro.

FOTO: ilustrační

 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24