Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

01.06.2024 18:21

Plzeňská muzejní noc nalákala davy lidí - FOTKY

Již 20. ročník Plzeňské muzejní noci nabídl v pátek 31. května veřejnosti nahlédnout nejen do muzeí netradičním způsobem. Připraven byl bohatý program. Podívejte se na FOTKY.

Hladiny řek se zvedly, Úslava v Koterově dosáhla 3. stupně - FOTKY

09.07.2021 8:02     09.07.2021 17:44

Hladiny řek se zvedly. Na některých řekách v regionu už platí 2. stupeň povodňové aktivity, Úslava v Koterově už je na 3. stupni povodňové aktivity. V kraji platí povodňové ohrožení!

uslava koterov 9_7_2021 foto QAP (5) uslava koterov 9_7_2021 foto QAP (5)

Před osmou hodinou ráno byla hladina Úslavy v Koterově na 218 cm, v 10 hodin 216 cm. Od rána je na 3. stupni povodňové aktivity. V Koterově městská policie uzavřela i vjezd na cyklostezku do Starého Plzence, která je zaplavená vodou. Na 2. stupni je Klabava v Nové Huti.

"V Plzni části Koterov je aktuálně neprůjezdná ulice Na Břehu, kterou využívají zejména cyklisté pro směr jízdy na Božkov a opačně. Stejně tomu je i u cyklostezky mezi Starým Plzencem a Koterovem, která je také neprůjezdná," uvádí mluvčí policie Veronika Hokrová.

Některé další řeky jsou na 1. stupni, jde o Úhlavu ve Štěnovicích, Úslavu v Prádle, Ždírci a v obci Źákava. I. stupeň hlásí také Klabava v Rokycanech a Holoubkovský potok v Rokycanech. Na I. stupeň se dostala i Berounka v Liblíně.

Po celé dnešní dopoledne platí v Plzeňském kraji povodňové ohrožení. Extrémní stupeň nebezpečí je na Plzeňsku, Rokycansku a Blovicku. Na ostatních místech je vyhlášen nízký stupeň nebezpečí.

Aktualizace 13:00: V Plzeňském kraji platí vysoký stupeň nebezpečí a povodňová pohotovost už jen na Rokycansku a Blovicku, povodňová bdělost, tedy nízký stupeň nebezpečí platí v Přešticích a v Plzni. Výstraha na těchto místech platí do dnešní 20. hodiny. Úslava v Koterově je stále na 3. stupni povodňové aktivity.

Na nebezpečí upozorňuje i vedení města Plzně. Vstup na Náplavku je zakázán!

"Zasažená území v Koterově, Božkově jsou v současné době silně podmáčená, neprůchodná pro cyklisty a pěší. Omezený pohyb je i pro Náplavku ve středu města. Z důvodu vysokých průtoků je vstup na ní zatím zakázán. Je potřeba se v oblastech pohybovat obezřetně, srážková činnost nasytila území a jakákoliv další i drobná srážka může vést k lokálním zatopením cest, stezek, pozemků," upozorňuje magistrát.

Snímky z dronu zaplavených míst v Plzni najdete zde.

Aktualizace 17:30: Úslava v Koterově je stále na 3. stupni, voda ale klesá, hladina je aktuálně 201 cm. Klabava v Nové Huti dosáhla výšky 190 cm a je aktuálně na 2. stupni povodňové aktivity. Ostatní řeky zůstáváají na 1. stupni. 

Aktualizace 21:29: Hladiny řek klesají. Úslava v Koterově už je na 2. stupni, stejně jako Klabava v Nové Huti. V regionu už neplatí žádná výstraha. Úhlava, Úslava a Berounka je na některých místech ještě na 1. stupni povodňové aktivity.
 

ilustrační foto

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Auto CB DACIA Duster
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA  JSA příslušenství