Vstup v Plzni na Náplavku je zakázán! Fotky zaplavených míst z dronu!

09.07.2021 13:48

Snímky z dronu pořídili pracovníci Správy informačních technologií města Plzně. Zachycují zaplavený Koterov, Božkov a Lobzy. Magistrát města Plzně upozorňuje, že je zakázán vstup na Náplavku!

koterov2
koterov2koterov1koterovkoterov3koterov4povodne 3povodne 5povodne 4povodnepovodne1

O povodňové situaci v regionu vás od rána informujeme, podrobnosti a fotky řeky Úslavy z Koterova najdete v článku Hladiny řek se zvedly, Úslava v Koterově dosáhla 3. stupně. Na Úslavě v Koterově platí i v těchto chvílích 3. stupeň povodňové aktivity. Povodňové ohrožení a extrémní stupeň nebezpečí v regionu už ale neplatí. Aktuálně je vyhlášen vysoký stupeň nebezpečí v Plzni a Přešticích. Očeklává se ale už postupný pokles hladin řek.

Bouřky a přívalové deště napáchaly škody, stále se ještě odsraňují následky velké vody na několika místech v regionu. V okolí Spáleného Poříčí jsou například uzavřené některé cesty a není možné vstupovat do lesů. Psali jsme zde.

Město Plzeň také apeluje na své občany a vyzývá je k opatrnosti. "Zasažená území v Koterově, Božkově jsou v současné době silně podmáčená, neprůchodná pro cyklisty a pěší. Pod vodou je celá cyklostezka z Plzně do Brd. Omezený pohyb je i pro Náplavku ve středu města. Z důvodu vysokých průtoků je vstup na ní zatím zakázán. Je potřeba se v oblastech pohybovat obezřetně, srážková činnost nasytila území a jakákoliv další i drobná srážka může vést k lokálním zatopením cest, stezek, pozemků," uvádí magistrát.

Omezen pohyb je i na Šumavě, a to konkrétně na stezkách u Strážného.

"Noční bouře ze čtvrtka na pátek způsobila polomy v oblasti Strážného. Konkrétně je zapadaná zelená turistická trasa ze Strážného směrem na Knížecí Pláně tzv. Jelení stezka a také část červené turistické trasy v oblasti od nouzového nocoviště Strážný směrem na Světlé hory. Zprůchodňování těchto stezek potrvá přinejmenší po celý pátek, možná i v průběhu víkendu. Prosíme turisty a cyklisty, aby v nadcházejících dnech tyto lokality raději nenavštěvovali," informuje Jan Dvořák ze Správy NP Šumava.


 

foto: Správa informačních technologií města Plzně

 

 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24