Nevstupujte do lesů, apelují na občany ve Spáleném Poříčí - FOTKY

09.07.2021 12:03

Velké množství polámaných stromů po včerejší bouřce se odstraňuje u Spáleného Poříčí. Vedení města apeluje na občany, aby nevstupovali do lesů. Neprůjezdná je i cyklostezka a nebezpečná je cesta podél Bradavy!
 

1
1246789111245103020

"Po včerejším podvečerním lijáku s vichřicí došlo na celém katastru Spáleného Poříčí k polámání velkého množství stromů a nejsou vyloučeny další polomy vzhledem k podmáčení půdy a podemletí kořenového systému. Důrazně proto doporučujeme občanům i návštěvníkům města, aby nevstupovali do lesů," informuje vedení Spáleného Poříčí.

Nebezpečná je cesta podél Bradavy kvůli zvýšené hladině. Kvůli podemletým břehům může dojít k náhlému pádu stromů.

"Množství srážek v naší oblasti může přiblížit i fakt, že poprvé v historii vytékala voda z Hvížďalky i přes bezpečnostní přeliv. Neprůjezdný je momentálně i úsek cyklostezky do Brd v úseku Žákava - statek Lhotka u Vlkova. Na odstranění padlých mohutných stromů začne příští týden pracovat odborná těžařská firma. Během dne se naši pracovníci budou snažit zprůchodnit cesty a pěšiny v obcích, ale situaci v lesích zatím nemáme ještě přesně zmapovanou a nemůžeme zaručit bezpečnost jejich návštěvníků. Situaci kolem řeky monitorují pracovníci Povodí Vltavy," uvádí dále vedení města.

30

foto: FCB Spálené Poříčí


 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24