QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Dramatická záchrana koně! Hasiči nasadili techniku - FOTOGALERIE

15.01.2016 9:11

Dramatické vyprošťovací práce se odehrály v lese na severním Plzeňsku. Kobyla uvízla při těžebních pracích. Podívejte se na fotogalerii ze zásahu!

FOTO_HZSPK (10)

Záchranu se šťastným koncem mají na kontě hasiči ze stanice na plzeňské Košutce. Ve čtvrtek odpoledne vyjížděli do lesa nedaleko Příšova na severním Plzeňsku, kde uvízla kobyla nohou v hluboké díře. Hasiči museli vzhledem ke špatnému terénu nést vyprošťovací techniku zhruba půl kilometru.

Velké záchranné manévry se rozjely ve čtvrtek odpoledne v lese mezi obcemi Příšov a Nekmíř, kde v jámě uvízla kobyla. "Kobylka Barunka při těžebních pracích zapadla zadní nohou do hluboké díry. Stalo se to ve chvíli, kdy za sebou táhla těžký kmen. Při příjezdu hasičů ležela bezvládně na zemi, vyčerpaná a apatická," popisuje mluvčí hasičů Pavla Jakoubková.

Hned při příjezdu bylo jasné, že bude potřeba nasadit speciální techniku a zapojit skutečně všechny síly. "Hasiči se kvůli terénu nedostali na místo zásahovou technikou, museli veškeré technické prostředky donést pěšky téměř půl kilometru. Z díry jí zachránili pomocí lezecké techniky a třech kladkostrojů," pokračuje mluvčí hasičů. 

hasiči nějakou dobu pomáhali kobylce i s tím, aby se dostala z šoku a několik minut ji podpírali. "Společně s lesními dělníky jí pak odvedli do vozíku," uzavírá Pavla Jakoubková.

FOTO: HZSPK

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT