Finále evropské ligy v muay thai se přesunulo z Turecka do Plzně

20.03.2017 16:03

Milovníci thajského boxu se mají na co těšit. Finále evropské ligy v muay thai se přesunulo do Plzně, konat se bude jako hlavní program Souboje Titánů. O akci jsme si povídali s českým reprezentačním trenérem.

Jakob Styben3
Jakob Styben3Jakob Styben4

Souboj Titánů – pyramida a finále evropské ligy v muay thai se bude konat 31. března v plzeňské hale Lokomotiva.

„Před 2 lety bylo v Plzni finále české, kde byly nádherné zápasy. Teď budou vítězové z Evropy zápasit tady, takže myslím, že se mají diváci na co těšit,“ prozradil QAPu Jaroslav Hodina působící už čtvrtým rokem u CMTA (česká muay thai asociace) jako reprezentační trenér.

To že si pořadatelé vybrali místo Turecka Českou republiku, není náhoda. V Turecku se šampionát nekoná kvůli bezpečnosti. „Podařilo se to dostat do České republiky, a to hlavně díky našemu prezidentovi asociace. Ten má na tom největší zásluhu," uvedl Hodina.

Finále evropské ligy v muay thai se konalo vloni rovněž v Turecku, bylo ale v jiné váhové kategorii. „Každý rok je jiná váhová kategorie, nyní je to váhová kategorie 76 kilogramů,“ upřesnil Hodina s tím, že v ringu uvidíme ty nejlepší borce.

Největším favoritem je podle něj turecký závodník. „Rozhodně je to borec z Turecka, má 79 závodů a z toho 59 KO,“ uvedl Jaroslav Hodina.  Ferdi "Tiger" Tekiner je z týmu Mugla Sitki Kocman University. Tekiner vystupuje s bojovým jménem Tiger. Turecký tygr bude patřit rozhodně k těm nejlepším, jde o Mistra Turecka v Muay-thai i v Kickboxu a o vítěze Evropského poháru z roku 2016, jenž se konal v Turecké Antalayi.

Velká podívaná bude ale i v rámci Souboje Titánů. "Na Souboji Titánů nejen, že uvidíme super show ve váhové kategorii 76 kg v podání těch nejlepších z celé Evropy, ale ještě můžeme přivítat našeho momentálně nejúspěšnějšího bojovníka na amatérské scéně v muay thai, což je Jakub Klouda z Trutnova. Na podzim získal titul Mistra Evropy, který vybojoval v chorvatském Splitu. My jsme ho dostali na Souboj Titánů, aby tady zazápasil," říká Jaroslav Hodina. 

Trenér si zároveň přeje, aby se mu v Plzni dostalo velké podpory. "On předvádí nádherné zápasy, tlačí, soupeře převálcuje. Byl bych rád, aby ho fanoušci v Plzni brali za domácího. Pojďme mu fandit. Bude bojovat proti borcovi, který byl stříbrný na Evropě v jiné váhové kategorii," říká Hodina. Klouda změří síly se závodníkem z Německa, tím bude Jakob Styben.

Informace o vstupenkách na akci získáte zde.

foto: Jakob Styben - zdroj Souboj titánů

 

 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24