FOTOGALERIE: Plzeň má své první malé strážníky!

15.06.2016 19:06

Slavnostním vyřazením skončil první cyklus společného kroužku městské policie a Radovánku Malý strážník. Nové strážníky "uvedl" do funkcí sám primátor.

foto-qap-cz (22)
foto-qap-cz (1)foto-qap-cz (4)foto-qap-cz (5)foto-qap-cz (6)foto-qap-cz (7)foto-qap-cz (14)foto-qap-cz (8)foto-qap-cz (15)foto-qap-cz (16)foto-qap-cz (19)foto-qap-cz (22)foto-qap-cz (23)foto-qap-cz (25)foto-qap-cz (26)foto-qap-cz (28)foto-qap-cz (29)foto-qap-cz (31)foto-qap-cz (32)foto-qap-cz (33)foto-qap-cz (34)foto-qap-cz (35)foto-qap-cz (37)foto-qap-cz (39)foto-qap-cz (40)foto-qap-cz (42)foto-qap-cz (43)foto-qap-cz (46)foto-qap-cz (49)foto-qap-cz (51)

Plzeň má od středy své první skutečné malé strážníky. Slavnostním vyřazením, velmi obdobným tomu skutečnému, se ukončil v obřadní síni plzeňské radnici první cyklus kroužku "Malý strážník". Ten v letošním školním roce probíhal ve spolupráci Městské policie Plzeň a Střediska volného času RADOVÁNEK v areálu v Ledecké ulici.

Celý ceremoniál byl téměř "na chlup" stejný jako skutečné slavnostní vyřazení strážníků městské policie. Nechyběl dokonce ani slavnostní nástup v čele s primátorem města, který k dětem promluvil.

"Toto povolání se nedá brát jako zaměstnání, toto povolání se dělá srdcem. Já bych vám přál, až vyrostete, abyste našly své uplatnění třeba v řadách hasičů, policistů, ale nejvíc si přeji, abyste byli strážníky městské policie. Budeme vás potřebovat. Vám všem, rodičům i prarodičům bych chtěl poděkovat," řekl v úvodní řeči primátor Martin Zrzavecký.

Noví strážníci pak z rukou primátora, ředitelky střediska a zástupce velitele městské policie převzaly odznaky, absolventský list a samozřejmě tašky plné dárečků.

Kroužek "Malý strážník" má za sebou premiéru. Už v příštím roce by se ale měl otevřít znovu, pokud bude ze strany rodičů zájem. A pokud bude ještě větší zájem, mohly by se vytvořit například dvě skupiny podle věku dětí. V průběhu roku si děti vyzkoušely a naučily se řadu důležitých věcí. Jejich kroky vedly samozřejmě do řad městských strážníků, zároveň se ale podívaly také na hasičskou stanici, do záchranné služby nebo na Záchrannou stanici živočichů.

foto-qap-cz (7)

FOTO: QAP.CZ


 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24