QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Golf resort na Dýšině zahajuje sezónu. S novým názvem i novinkami - FOTKY

02.06.2017 7:58

Dosud známý Golf Park Plzeň se od letošní sezóny prezentuje pod novým názvem Greensgate Golf and Leisure Resort Dýšina. Do rozšíření a novinek padlo na 20 milionů.

foto-qap-cz (3)
foto-qap-cz (3)foto-qap-cz (4)foto-qap-cz (5)foto-qap-cz (6)foto-qap-cz (9)foto-qap-cz (7)foto-qap-cz (10)foto-qap-cz (11)foto-qap-cz (12)foto-qap-cz (13)foto-qap-cz (14)foto-qap-cz (17)foto-qap-cz (15)foto-qap-cz (18)foto-qap-cz (19)foto-qap-cz (21)foto-qap-cz (22)foto-qap-cz (23)foto-qap-cz (30)foto-qap-cz (29)foto-qap-cz (33)foto-qap-cz (34)foto-qap-cz (36)Greensgate Dýšina (1)foto-qap-cz (38)Greensgate Dýšina (6)Greensgate Dýšina (4)

Dýšinský golfový resort, který se od svého vzniku prezentoval názvem Golf Park Plzeň, se zapsal do povědomí vyznavačů golfu jako jeden z nejlepších v rámci celé republiky. Už i oficiálně je v TOP pětici areálů v zemi. S příchodem nové sezóny ale přichází zároveň i řada novinek.

Poměrně dost zásadní změnou je nový název. Od června se areál nazývá oficiálne Greensgate Golf & Leisure Resort. Podle ředitelky resortu Martiny Tvarůžkové za tím stojí především snaha otevřít se mnohem širší klientele. Podle ní rozlehlý areál nenabízí jen vyžití pro golfisty. Je "branou do zeleně", která má k dispozici aktivity například i pro rodiny s dětmi. Po dvanácti letech tak resort zahajuje novou éru. Spolu s tím už areál spustil i nové webové stránky www.greensgate.cz.

Změna názvu zároveň souvisí s významnou přestavbou hřiště. Díky prodloužení jedné z jamek se par hřiště zvýšil na 72, byly vybudovány nové greeny, odpaliště i bunkery. Stejně tak byly rozšířeny nové cvičné plochy pro trénování a vzniklo nové zázemí včetně ubytovacích kapacit.

"Měníme hřiště i služby, aby se zážitek pro golfisty stal jedinečným. Název Greensgate odkazuje k bráně do přírody, do zeleně i ke greenům, které patří mezi špičku v republice. Nová značka má za úkol podporovat náš další růst a budovat uznání na mezinárodní golfové scéně,“ vysvětluje ředitelka Martina Tvarůžková. “Čekají nás další investice do rozvoje služeb volnočasového resortu, který bude sloužit nejen golfistům ale mnohem širší skupině lidí, kteří budou moci strávit více aktivního času v přírodě.”

Jen investice, které proběhly před hlavní sezónou 2017, vyšly na 20 milionů. Resort se nicméně dál rozšiřuje. Přibydou i další jamky díky vybudování takzvané třetí devítky. V plánu je také rekonstrukce kempu u Ejpovického jezera. Už nyní je k dispozici také nová účelová komunikace, která navazuje na jednu z hlavních cyklotras v regionu a vede Dýšinou. Uprostřed hřišť vzniklo také nové, poměrně rozlehlé občerstvení na jednom z kopců areálu se skvělým výhledem.

Hřiště se kromě pořádání mezinárodních turnajů pyšní také několika oceněními za nejlepší jamku, kterou je proslulá "ostrovní“ jedenáctka. Ocenění nechybí ani na poli kvality služeb. Vysokou úroveň má také místní Golfová akademie - Česká golfová federace v roce 2016 vyhodnotila zde trénující mládež jako nejúspěšnější v České republice.

Drtivou část klientů areálu v současné době tvoří Češi. Nicméně velký zájem budí i u německých golfistů, nechybí ani klienti z USA nebo Švédska.

Resort byl vybudován pod původním jménem Golf Park Plzeň v letech 2003 až 2004. Hřiště designoval přední německý architekt Christoph Städler a první míček byl na golfovém hřišti odpálený 21. srpna roku 2004. V letech 2013 až 2016 hřiště hostilo prestižní mezinárodní turnaje ze série Ladies European Tour. Letos v červenci bude již podruhé hostit republikový kvalifikační turnaj z mezinárodní juniorské série FALDO SERIES.

FOTO: QAP.CZ, Greensgate Golf & Leisure Resort

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24