QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Hasiče zaměstnala série požárů napříč regionem - FOTKY

29.08.2018 13:56     29.08.2018 14:24

Hasiči museli během středy vyjíždět k celé řadě požárů polí, sena i dalších porostů. Mimo jiné v Plzni vzplála alej tújí v délce několika desítek metrů.

1
123

Jako jeden z prvních případů hasiče zalarmoval požár u obce Lhota u Stříbra na Tachovsku. Podle všeho tam pole chytlo od vozidla, které hořelo. Řidič se měl s autem otáčet, při manévru sjel do příkopu a od horkého výfuku následně vzplála tráva i samotné auto.

Několik jednotek muselo zasahovat i na jižním Plzeňsku."Stanice Přeštice, JSDH Dobřany, Vstiš, Chlumčany a Dnešice zasahují u požáru trávy u rybníka ve Vstiši. Zatím rozloha 30 krát 40 metrů. Oheň se rozšířil i do přilehlé zahrady. Na místě bylo zřízeno čerpací stanoviště," říká mluvčí hasičů Petr Poncar.

K rozsáhlému požáru stohu musely jednotky vyjíždět na Tachovsku u obce Holyně. "Hasiči se snaží část stohu zachránit. Majitel se dostavil na místo s traktorem a spolu s hasiči provádí rozebírání a prohašování stohu. Příčina požáru a výše škody je předmětem šetření," dodává k dalšímu ze zásahů mluvčí krajských hasičů.

Hasiči museli do terénu také v Plzni. Konkrétně v zadních Skvrňanech, kde začala hořet alej tújí o délce zhruba čtyřicet metrů. "Oheň zasahoval až do okolí trakčního vedení SŽDC. Po dobu zásahu byla trakce vypnuta. Nyní je již požár lokalizován a trakce může být opět spuštěna," doplnil Petr Poncar.

FOTO: HZSPK

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24