QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Hasiči se strážníky vyráží mezi bezdomovce, varují kvůli požárům

16.01.2018 8:51

Zimní měsíce jsou v kraji ve znamení zásahů požárů v tábořištích bezdomovců. Hasiči spolu se strážníky v Plzni tak vyrazili mezi bezdomovce, aby je varovali.

P1190077

K požárům zaviněných bezdomovci dochází celoročně, nicméně v období zimy se jejich četnost zvyšuje. Nejčastější příčinou vzniku požáru je jejich nedbalost při manipulaci s otevřeným ohněm – kouření, svíčky používané k osvětlování a oheň k zahřátí.

"Zimní období je velice obtížné především pro lidi bez domova. Stejně tak jako v loňském roce i v tom letošním oslovil Hasičský záchranný sbor Plzeňského kraje Městskou polici Plzeň a Městskou charitu Plzeň s žádostí o spolupráci při předcházení požárům u lidí bez přístřeší. V těchto chladných dnech se tito lidé ohřívají improvizovanými prostředky a často jejich nedbalostí dochází požárům, které ohrožují nejen jejich osobu, ale i blízké okolí," říká Lenka Basáková z krajského sboru hasičů.

Dobrovolníci z charity spolu se strážníky a hasiči tak obchází v těchto dnech vytipované lokality, kde se zdržují lidé bez domova, a předávají jim speciální letáky, které zpracoval Hasičský záchranný sbor Plzeňského kraje. Letáky varují před následky požárů a upozorňují na nejčastější příčiny požáru právě u lidí bez domova.

FOTO: ilustrační
 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24