Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

31.05.2024 19:06

Voda v některých řekách stoupá

Aktuálně je na 1. stupni vodní nádrž Hracholusky (Mže).

Jak jsou Plzeňané spokojeni s mlékomaty? Zjišťovali jsme přímo na farmě!

05.04.2011 19:21

Od loňského roku máme v Plzni tři mlékomaty na čerstvé mléko. Jak se jim daří, kolik mléka se vytočí a jak jsou lidé spokojeni zjišťoval QAP přímo na farmě Milknatur Líně, která mlékomaty provozuje.

Matyáš s tatínkem
pan ZdeněkMatyáš s tatínkemmlékomaty 004

Jak jsou Plzeňané spokojeni s mlékomaty, které máme od prosince loňského roku v provozu? Kolik mléka se vytočí? To zjišťoval QAP přímo na farmě v Líních, která mlékomaty provozuje.

Mlékomaty najdete na Lochotíně u Penny Marketu, pak v OC Area na Borech a v Galerii Dvořák. Nově také přibyl jeden na Doubravce. Jak to s mlékomaty vypadá jsme zjišťovali uzástupce vedení společnosti Pavla Šrámka.

Jaká je spotřeba mléka v mlékomatech v Plzni?

"Prodeje z jednotlivých mlekomatů se liší podle dané lokality, ale zase ne příliš výrazně. Nejlepší mlékomat je v lokalitě Galerie Dvořák, následovaný mlékomaty v Area Bory, na Košutce a na Doubravce, kde jsou prodeje po téměř 14 dnech, kdy je v provozu, opravdu velmi slibné a zdá se, že bude patřit k našim nejlepším lokalitám. Prodeje z mlékomatu u farmy, jsou velmi dobré a je vidět, že lidé na vesnicích vědí co je opravdové mléko. Průměrny prodej se pohybuje mezi 200 az 250 litry denně. Samozřejmě nejlepší dny jsou pátek odpoledne a sobota dopoledne."

Jste spokojeni s ohlasem na mlékomaty? Čekali jste takový zájem Plzeňanů?

Před spuštěnim celého projektu jsme si dělali předběžný spotřebitelský pruzkum na jehož základě jsme se rozhodli celý system spustit. Zájem Plzeňanů jsme čekali, myslím, že vi, co je dobrá a čerstvá potravina a umí to náležitě ocenit. Musím ale přiznat, ze především páteční prodeje nás opravdu prekvapily. Takový zájem Plzeňanů o čerstvé mléko před víkendem jsme opravdu nečekali."

Máte informace o profilu zákazníků, kteří vaše mléko kupují v automatech?

Naši spotřebitelé se dělí na takové 3 skupiny. První skupinou jsou lidé starsí, kteří si ještě pamatují z dřivějších dob čerstvě nadojené mléko. Velmi oceňují umístění mlekomatů na čerstvé šetrně pasterované mléko a chodí opravdu pravidelně a vědí, že čerstvé mléko je
opravdu nedílnou součástí jejich jídelníčku, zlepšuje jejich zdraví. Druhou skupinou jsou mladé maminky s dětmi, které se dělí na dvě skupiny. Jedny vědí, co je pro jejich děti dobré a zdravé, posiluje jejich imunitu a působí pozitivne na vývoj kostí a zubů. Některé maminky jsou však trochu skeptické velmi ovlivněné dobou a myslí si, že co neni sterilně zabalené a dostupné v nabídce klasických obchodů, by mohlo snad uškodit jejich potomkům.
Třetí skupinou a naším milým překvapením jsou mladí lidé, teenageři, kterých
chodí opravdu hodně a přibývá jich. Zřejmě dobře vědí, že čerstvé mléko je lepší než drahý zubař.
"

Myslíte si, že lidé opravdu tolik věří supermarketům a jejich streilním balením výrobků?
"Je těžké jim vysvětlit, že právě opak je pravdou, že opravdu nejlepším producentem potravin je právě příroda a co nejčerstvější potravina. Ta se samozřejmě dříve zkazí, ale je určitě lepší, nez potraviny, které vydrží několik měsíců a často i několik let."

Co na mléko zákazníci?

QAP vyrazil k mlékomatu vedle Penny Marketu na Lochotíně, kde jsme se zeptali čepujících. "Chodíme s Matyášem denně a mléko nám moc chutná," komentoval čepující tatínek, který v náručí držel Matyáše. Klučina dával do automatu penízky a pak si čerstvé mléko načepoval do plastovky. Odnášeli si dvě lahve.

"Bereme s přítelkyní nepravidelně, ale mléko nám moc chutná. Přítelkyně ho zbožňuje do kafe. A když k nám přijede vnučka, vždycky si dává kakao," řekl QAPu pan Zdeněk, která si čepoval jednu lahev skleněnou s motivem kraviček. Takovou koupíte přímo v automatu za 60 korun. Dostanete tady ale i plastovku. Nebo si přineste svou nádobu a dáte jen 20 korun za litr mléka.

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Auto CB DACIA Duster
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA  JSA příslušenství