Herny v Domažlicích vzala policie útokem! Rozjela mimořádnou akci

23.02.2017 11:41

Policie v Domažlicích v tomto týdnu spustila dlouho připravovanou akci "Bezpečné město Domažlice". Ve velkém se policisté zaměřili na alkohol u teenagerů a drogy.

Kontroly v hernách a nonstopech na Doubravce v Plzni.

Rozsáhlé kontroly se v Domažlicích rozjely v úterý a policisté si k tomu vybraly odpolední hodiny, kdy se do nejrůznějších podniků stahují teenageři po tom, co jim skončí škola. Tématem kontrol totiž byl mimo jiné dohled nad dodržováním zákazu podávání alkoholu mladistvým.

"Policisté Obvodního oddělení Domažlice se zaměřili na kontrolu heren, barů a restaurací, na kontrolu dodržování zákazu podávání alkoholických nápojů osobám mladším osmnácti let, na neoprávněné přechovávání omamných a psychotropních látek. Zároveň pátrali po hledaných a pohřešovaných osobách a hledaných věcech," potvrdila mluvčí policie Dagmar Brožová.

I když opilé studenty nebo školáky se odhalit nepodařilo, přece jen akce neskončila úplně bez výsledku. Navíc je jasné, že v nejbližší době se šťára v domažlických podnicích bude opakovat. "Během akce byl zjištěn jeden přestupek v dopravě, který policisté odevzdali správnímu orgánu k projednání. Byl vypátrán jeden hledaný doklad totožnosti, u jedné osoby bylo nalezeno 1,8 gramů marihuany, což bylo zaevidováno jako přestupek neoprávněné držení omamných a psychotropních látek. Obdobné akce se budou brzy opakovat," dodává policejní mluvčí.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24