QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Historický víkend nabídne letos i Golema. Program se rýsuje

05.04.2017 11:03

Historický víkend, který je jednou z nejžádanějších akcí v Plzni, proběhne letos 9. až 11. června. Organizátoři už začínají postupně odhalovat letošní program...

golem

Historický víkend, který už od roku 1995 pořádá Nadace 700 let města Plzně, je v západočeské metropoli doslova kulturní a zábavní stálicí. Každý rok přitáhne davy návštěvníků i ze širokého okolí. Pořadatelé už zveřejnili termín pro letošní ročník, který je 9. až 11. června. Teď přichází i s prvními podrobnostmi k programu.

Řada vystoupení Historického víkendu je vždy spojená s Rudolfem II., který v Plzni pobýval. Organizátoři si tak pohráli s myšlenkou, že císař tady mohl mít i pověstného Golema. Návštěvníci tak uvidí mimo jiné také příběh o tom, jak to tenkrát mohlo být.

"Kromě postavy Golema, jak ho znáte z filmů, se mohou návštěvníci těšit na pestrý program, tentokrát v režii Rytířů Koruny České. Ten bude připraven na několika scénách v centru města, nově také U Ježíška. Proběhne například jezdecký turnaj, bitva z počátku třicetileté války, svůj život ukáže dobový tábor, chybět nebudou šermířská, hudební a taneční vystoupení, průvod, Pohádková cesta nebo tradiční Vejšlap plzeňských strašidel," říká k rýsujícímu se programu ředitelka nadace Alena Kozáková.

Také v letošním roce bude součástí Historického víkendu vystoupení zahraničních folklorních souborů, hostů Mezinárodního folklorního festivalu, který se koná v Plzni 7. – 11. června.

Zdroj foto: Nadace 700 let města Plzně

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24