QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Hodně chladné nedělní ráno! Teploty klesaly nízko v celém regionu

16.09.2018 12:52

Plzeňský kraj má za sebou nejchladnější ráno od konce srpna. Teploty na mnoha místech klesaly jen na pár stupínků nad nulou. Na Šumavě dokonce mrzlo...

FOTO_QAP_CZ (9)

Nedělní ráno bylo nejchladnější od konce srpna. Hodně velká zima byla hned na několika místech regionu. Z nížin bylo nejchladněji v Plzni - Bolevci.

"Během noci na většině území teploty klesly pod 10 °C, v průměru bylo v polohách pod 600 m n. m. 7,0 °C. Noc na dnešek tak byla nejchladnější od 27. srpna, kdy byl průměr minim dokonce 5,4 °C. Nejnižší teplotu naměřily stanice Rokytská slať, Kvilda-Perla, Jezerní slať a Jelení, u mostu – shodně -4 °C," informoval Český hydrometeorologický ústav.

V Plzni - Bolevci naměřili meteorologové 3,2 stupně, a to byla nejnižší hodnot z nížin v rámci Plzeňského kraje. Na pomyslné druhé příčce se umístilo Stříbro na Tachovsku, kde bylo naměřeno 3,8 stupně. Následovaly Konstantinovy Lázně s 4,2 stupni. V Dobřanech to bylo 4, 5 stupně, ve Staňkově 4,6 stupně a v Nepomuku 4,9 stupně.

"V dalších dnech se bude oteplovat, a to i z pohledu minimálních teplot. V noci na zítřek klesnou teploty většinou na 10 až 6 °C, na jižní Moravě, kde se pravděpodobně zatáhne nízkou oblačností, očekáváme nejnižší teploty kolem 12 °C. Až do pátku se budou noci oteplovat, od soboty budou minima mezi 10 až 5 °C," upozorňuje ČHMÚ.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24