Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Opilec na kole ujížděl policejní hlídce! Skončil s pouty na rukou

07.12.2015 12:01

Dost přecenil své síly 48letý muž, který silně pod vlivem alkoholu kličkoval s kolem po silnici v Nepomuku. Přivolané hlídce se snažil na kole ujet, to se mu nepovedlo.

IMG_4462

Hodně nerovný "závod" se rozhodl podstoupit opilý cyklista v Nepomuku na Plzeňsku. Po tom, co kličkoval na kole po silnici, zavolal na něj svědek policejní hlídku. Té se notně opilý muž pokusil ujet, ale marně. Kvůli agresivitě nakonec skončil s pouty na rukou. Policie případ dál řeší.

Oznámení o podivném chování cyklisty přijali policisté v Nepomuku od svědka, který muž na kole viděl, jak si to kličuje po silnici. "Hlídka proto okamžitě vyjela na místo, kde zjistila, že 48letý muž, zjevně pod vlivem alkoholu, jede na jízdním kole, přičemž na výzvy hlídky nereagoval a naopak byl agresivní a vulgární. Dále se snažil hlídce na kole ujet, což se mu nepodařilo. Policisté muže následně zajistili a vyzvali ho k podrobení se dechové zkoušce na přítomnost alkoholu," říká k případu mluvčí policie Jan Koželuh.

Muž ovšem dechovou zkoušku odmítl a stejně se mu moc nechtělo spolupracovat ani s policisty. Jeho další cesta už vedla na záchytku. Jenomže ani to nebylo v klidu. Opilec se totiž příliš uklidnit nechtěl. "Policisté proto muže po jeho zajištění převezli do protialkoholní záchytné stanice v Plzni, kde ho předali do rukou lékařského personálu. Hlídka musela proti muži během jeho převozu použít donucovací prostředky hmaty, chvaty a služební pouta," dodává policejní mluvčí.

Policie případ opilce na kole dál řeší. Muž má na krku nejen přestupek proti bezpečnosti v silničním provozu, ale také přestupek proti veřejnému pořádku.

FORO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Auto CB DACIA Duster
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT