QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

25.04.2024 11:29

Hořelo v zahradnictví v Plzni a ve vyloupeném baru v Přešticích - FOTKY

30.04.2016 23:13     01.05.2016 14:28

K požáru do Radčické ulice v Plzni vyjížděli hasiči v sobotu 30. dubna večer. V zahradnictví se vymklo kontrole pálení odpadu. Další požár likvidovali hasiči v Přešticích, kde hořelo v baru, který někdo vyloupil.

Bar přeštice3
Bar přešticeBar přeštice1Bar přeštice2Bar přeštice3

O čarodějnické noci vyjížděli hasiči k několika požárům, naštěstí nebyly nijak obrovské a většina se obešla bez větších následků. Jako například večerní požár v Radčické ulici, kde pálili odpad, což se ale vymklo kontrole. V neděli ráno zasahovali hasiči v Přešticích na jižním Plzeňsku u požáru baru. Ten anvíc vyšetřuje policie, protože došlo k loupeži.

V sobotu večer hořelo v plzeňském zahradnictví. "Šlo o požár v Radčické ulici v zahradnictví. Pálení odpadu se rozšířilo, vítr oheň rozfoukal. Nešlo ale o požár s většími následky," uvedl QAPu důstojník hasičů. Ve večerních hodinách řešili hasiči ještě menší požáry trávy v Rokycanech a požár stohu u Staňova.

"V současné době nemáme žádný aktuální požár," sdělil QAPu velicí důstojník po 23. hodině. Nicméně hasiči byli ve střehu hlavně kvůli zvýšenému riziku při pálení čarodějnic!

Ráno vyjížděli hasiči z Přeštic do jednoho z místních barů v Rybově ulici, kde hořelo a navíc došlo k loupeži. "My jsme měli požár hlášený v 6:05, v 6:41 byl zásah ukončen. Na místě zasahovala profesionální jednotka z Přeštic a dobrovolní hasiči z Přeštic," uvedl důstojník hasičů.

Šlo o bar Niki nedaleko přeštického náměstí, před požárem bar někdo vyloupil. Je pravděpodobné, že bar mohl zapálit pachatel loupeže. "V současné době se zabýváme případem loupeže a následného požáru v baru v Přešticích, dosud neznámý pachatel vnikl do objektu násilím někdy mezi čtvrtou a šestou hodinou ranní," uvedl mluvčí policie Jan Koželuh. Pachatel měl na místě odcizit elektronické vybavení a malou finanční hotovost. Zatím je vše ve fázi prošetřování.

Letošní pálení čarodějnic bylo podle hasičů klidné, bez větších požárů.

foto: Požár baru Přeštice Milan Janoch

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24