QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Hradiště přišlo o populární loď! Atrakce byla ve špatném stavu - AKTUÁLNÍ FOTKY

17.10.2016 12:44

Plzeňské Hradiště a zejména plovárna na břehu řeky je v současné době bez největší atrakce. Obří pirátská loď, kterou řadu let doslova obléhaly děti, je pryč. Co bude dál?

DSC04122
DSC04122DSC04123DSC04124DSC04125DSC04126IMG_0529IMG_0530DSC04127IMG_0534

Plzeňské Hradiště je jednou z nejoblíbenějších lokalit k relaxaci a odpočinku. V letní sezóně je cílem řady cyklistických výletů i procházek rodin s dětmi. Kromě občerstvení a pohodového posezení byla vždy tahákem i obří dřevěná loď pro děti. Po té ale momentálně zbyla jen rozlehlá díra v zemi.

Pirátská loď dělala dětem radost celou řadu let. Jenomže v poslední době už opravdu nebyla v dobrém stavu. To potvrdily i revizní zprávy. Dřevěná atrakce byla shnilá. Obvod se proto musel o celou záležitost postarat. Už před několika měsíci se tak rozhodlo zábavní prvek vyměnit. "O odstranění se postarali Sokolové na vlastní náklady, tím nám hodně pomohli," říká Václav Brousek, vedoucí Odboru majetku a investic ÚMO2.

Děti o atrakci nepřijdou! Starou loď nahradí nová a bytelnější...

V současné době je tak staveniště připravené na úpravy a následnou instalaci nového prvku. "V průběhu listopadu by už tam měla být loď nová. Tato bude z tvrdého dřeva, takže by měla i víc vydržet. Bude trošku jiná, ale systémově stejná," dodává Václav Brousek.

Nová atrakce vyjde na zhruba půl milionu. O financování se podělil obvod spolu s městem. To před časem přikleplo zhruba padesátiprocentní dotaci na pořízení nové atrakce.

FOTO: QAP.CZ

 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24