QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Hrošík Adélka slaví rok! ZOO se chystá na advent

25.11.2015 10:58

Ve slavnostní náladě se aktuálně žije v plzeňské ZOO. Těsně před startem adventu oslavila rok samička hrošíka liberijského Adélka. ZOO chystá pohatý předvánoční program.

Hrošík liberijský (Hexaprotodon liberiensis)

Zologická zahrada v Plzni momentálně prožívá slavnostní amtosféru. Už o víkendu odstartuje adventní program, navíc už teď oslavila roční narozeniny samička hrošíka liberijského Adélka. Návštěvníci, kteří míří do ZOO, by měli počítat s uzavírkou hlavního příjezdu od Roudné.

Další narozeninové oslavy mají za sebou v plzeňské ZOO. Rok oslavila Adélka, mládě hrošíka liberijského. Úplně "malinký hrošík" to už ale rozhodně není (viz foto). "Už váží kolem 100 kilogramů, ráda se s maminkou Monikou koupe a ještě se občas od ní i napije mléka. V plzeňské ZOO nyní žije kvarteto, kromě oslavenkyně s matkou ještě samec Leipi a samička Pompe," říká mluvčí zoologické zahrady Martin Vobruba.  

Už o nadcházejícím víkendu v ZOO vypukne také tradiční adventní program, který bude probíhat každou adventní sobotu. Poprvné to bude v sobotu 28. listopadu. "Adventní program na statku Lüftnerka v Zoologické a botanické zahradě města Plzně začíná v sobotu 28. listopadu ve 14 hodin tradiční výrobou adventních věnců. Všichni, kteří přijmou pozvání na tuto první tvůrčí dílnu, dostanou za poplatek 80 Kč vše potřebné pro zhotovení adventního věnečku. Chvíle tvoření zpříjemní praskající krb a vánoční hudba," láká František Hykeš ze zoologické zahrady. 

Program bude připravený i na další tři adventní soboty. Zoologická zahrada už funguje v mimosezónním režimu, je tedy otevřená od 9 do 17 hodin. Návštěvníci, kteří aktuálně zamíří do ZOO autem, by měli počítat s uzavírkou hlavní silnice od Roudné. K zoologické zahradě se tak dostanou jen po silnici od Radčic, respektive od Kalikovského mlýna. Uzavírka potrvá do konce prosince.

FOTO: Jaroslav Vogeltanz

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24