QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Intenzita kontrol pejskařů na Borech narůstá, strážníci byli znovu v terénu

22.02.2017 10:31

Strážníci v Plzni na Borech vyrazili na další mimořádnou akci zaměřenou na pejskaře a dodržování jejich povinností. Kontroly zesílily i na Lochotíně.

IMG_4919

Pejskaři, kteří neuklízí po svých čtyřnohých miláčcích nebo je nemají očipované, by se měli mít na pozoru. Od začátku letošního roku totiž městská policie ve spolupráci s obvody v kontrolách přitvrdila.

Strážníci se na pejskaře zaměřují při běžných pochůzkách, zároveň ale přibylo i mimořádných kontrolních akcí. Už na začátku února vzali strážníci doslova útokem lokalitu Borského parku a okolí (podrobnosti najdete v článku zde). Teď byli v terénu znovu a opět na Borech. Kontrolou opět prošel Borský park, ale i další oblasti.

"V rámci této kontrolní akce, která trvala zhruba hodinu a půl, se strážníci zaměřili nejen na to, zda průvodci psů uklízí psí exkrementy, ale také na to, zda jsou zvířata řádně očipovaná nebo vybavena známkami. V databázi bylo rovněž ověřováno, zdali jsou jejich mazlíčci přihlášeni a je za ně zaplacen poplatek. Kontrolou tentokráte prošly tři vybrané lokality – okolí nákupního centra Luna, Borský park a místo v Doudlevcích u řeky," potvrdila mluvčí městské policie Jana Pužmanová.

Poctiví pejskaři jako vždy dostávali malé dárky v podobě zásobníku na sáčky na exkrementy. "Zkontrolována byla desítka občanů venčící své psy. Jedna z průvodkyň, která venčila malé tří měsíční štěně byla hlídkou, která ji kontrolovala seznámena s povinností psa označit čipem po dovršení 6 měsíců věku štěněte," dodává mluvčí strážníků.

S majiteli psů, kteří po svých miláčcích neuklízí, došla trpělivost i vedení prvního plzeňského obvodu. Také tam se proto dohodlo s městskou policií na zintenzivnění kontrolních akcí. Více se dočtete zde.

FOTO: Městská policie Plzeň

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24