QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Strážníci přitvrdí v kontrolách pejsakřů na Lochotíně

09.01.2017 12:56

Strážníci na plzeňském Lochotíně přitvrdí nejen v běžných kontrolách dokladů psů, ale zaměří se i na dohled nad dodržováním povinnosti uklízení psích exkrementů.

peskontrola

Stížnosti na majitele psů, kteří po svých čtyřnohých miláčcích neuklízí, se v poslední době množí. Městská policie tak na Lochotíně přitvrdí v kontrolách.

"Strážníci městské policie na Lochotíně chystají intenzivnější kontroly zaměřené na dodržování povinnosti pejskařů uklízet po svých psech exkrementy a dodržování městské vyhlášky, ze které majitelům zvířat vyplývají další povinnosti. Strážníci tak zareagovali na v poslední době množící se stížnosti z řad občanů. Četnější dohled by mohl možná do jisté míry pomoci," potvrdila mluvčí městské policie Jana Pužmanová.

Poslední kontroly ukázaly, že pejskaři jsou v přítomnosti strážníků pečlivější. A není se čemu divit. Majitelům psů totiž za nedodržení povinnosti uklízení hrozí poměrně tučná pokuta. "Těm chovatelům, kteří po svých psích miláčcích neuklidí a jsou přistiženi strážníky, hrozí na místě bloková pokuta až do výše pěti tisíc korun. Záležitost může být také ale podstoupena správnímu orgánu, kde hrozí pokuta vyšší. Problém, se kterým se mnohdy také strážníci při kontrolách zaměřených na psy setkávají, je ten, že majitelé u sebe nemají při venčení svých čtyřnohých miláčků doklady totožnosti. Znesnadňuje a prodlužuje to pak průběh celé kontroly," dodává mluvčí strážníků.

Stejně tak se budou strážníci zaměřovat i na kontroly dodržování zákazu volného pobíhání psů na místech, kde to zakazuje vyhláška. To mimo jiné platí i pro parky na Lochotíně.

FOTO: Městská policie Plzeň

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24