Jako v grandhotelu! Škola v Dýšině má novou kuchyň i jídelnu za miliony - FOTKY

23.01.2018 11:42

Základní a mateřská škola v Dýšině u Plzně se pyšní zbrusu novou jídlenou i kuchyní. Komfortní prostředí vyšlo na zhruba 25 milionů. Podívejte se na fotky!

1
132465879

Místo nákladné rekonstrukce zcela nová budova. Takové řešení pro zlepšení komfortu stravování pro žáky a předškoláky se rozhodli zvolit v Dýšině u Plzně. Původní objekt z roku 1985 tak nahradila nová stavba. Výsledkem je kuchyň se špičkovým vybavením i komfortní jídelna.

Stavba oficiálně odstartovala v únoru loňského roku. Jako první přišla na řadu demolice staré budovy, kterou prováděl ještě původní zhotovitel. Celý projekt se bohužel neobešel bez komplikací. Obec nakonec firmu vyměnila a samotná stavba nového objektu odstartovala v polovině června, trvala zhruba půl roku. Úspěšná kolaudace proběhla ve druhé polovině prosince a na začátku letošního roku se mohlo začít s vařením naostro.

Náklady na stavbu se vyšplhaly téměř na 25 milionů. Obec Dýšina, která celý projekt financovala, dostala akci finanční podporu od Krajského úřadu Plzeňského kraje.

FOTO: Miroslav Tlustý

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24