QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Kdo vypustil vlky? Odměna na dopadení pachatele je 10 tisíc Eur

13.10.2017 21:50

Bavorské ministerstvo životního prostředí vypsalo odměnu 10.000 eur za informace vedoucí k odhalení pachatele, který vypustil vlky z areálu Domu Divočiny. Tři vlci se stále hledají.

IMG_0438

Vlci utekli v noci v pátek 6. října z areálu Domu divočiny v parku Falkenstein u Ludwigsthalu v Bavorsku nedaleko Železné Rudy. Ještě v pátek byl jeden z vlků usrmcen vlakem, další dva vlci už byli zabiti. Tři vlci se stále hledají. Jeden z vlků byl dokonce spatřen v Čechách nedaleko Špičáku. Informovali jsme vás zde. 

Zpočátku nebylo jasné, jak vlci utekli. Šetření ale nakonec ukázalo, že vlky někdo vypustil. Odstraněný zámek byl podle bavorské policie nalezen nedaleko brány do výběhu. Bavorské ministerstvo životního prostředí nechce nechat celou věc jen tak a vypsalo odměnu 10 tisíc Eur, tedy zhruba 260 tisíc korun, za informace vedoucí k odhalení pachatele.

Jeden z vlků se měl o minulém víkendu potulovat na české straně. "Byl spatřen v sobotu odpoledne v prostoru mezi Železnou Rudou a Gerlovou Hutí. V neděli pak v oblasti Špičáckého sedla," informoval náměstek ředitele správy NP Šumava Martin Starý. Bavorsko spolupracuje na hledání vlků i s NP Šumava.

K zastřelení dvou vlků přistoupilo Bavorsko z bezpečnostních důvodů. Nebylo totiž možné použít anestetické zbraně a vlky uspat. Tyto zbraně lze použít jen na krátkou vzdálenost, a to se bohužel zatím nepovedlo.

Národní park Šumava navíc žádá, aby lidé, kteří vlka spatří, volali na telefonní čísla 731 530 474 nebo 731 530 472.

ilustrační foto - Vlk v NC Srní na Šumavě - foto QAP.CZ

 

 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24