QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Klášter Kladruby oživí noční prohlídky. Návštěvníky vezmou do doby Přemyslovců

19.07.2017 7:59

Klášter Kladruby také během letošních prázdnin nabází celou řadu akcí. Tentokrát jsou na řadě noční prohlídky v rámci Benediktinských dnů. Přinášíme podrobnosti!

img_8051

Ty se odehrály už o minulém víkendu a nyní se chystá druhá série. Komentované noční prohlídky proběhnou 21. a 22. července. V letošním roce jsou zaměřené zejména na dětství a dospívání Přemysla Otakara I.

"Již tradičně díky dobrovolníkům a místním ochotníkům budou návštěvníci vtaženi do dob dávno minulých, do bouřlivého období, kdy mezi Přemyslovci znovu propukly spory o nástupnictví a kdy se benediktini z Kladrub snažili z celé situace získat co největší finanční profit," přibližuje děj představení kastelán kláštera Kladruby Milan Zoubek. "Dozvědí se informace o křižáckých výpravách, základech islámu a rozdílech mezi reformovanými církevními řády."

V průběhu prohlídek se mohou návštěvníci těšit na řadu historických postav. Během výpravy do historie se podívají nejen na nádvoří kláštera, ale i do chodeb staré prelatury, do ambitu a kostela Nanebevzetí Panny Marie. Prohlídky začínají vždy ve 20:00, 21:00, 22:00 a 23:00 hodin.

FOTO: Kláster Kladruby

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24