QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Kolapsy, úrazy i dívka pod vlivem drog. Chodské slavnosti zaměstnaly záchranku

13.08.2017 12:07

V rámci Chodských slavností v Domažlicích musela hned několikrát vyjíždět záchranka. V noci na neděli zasahovala dokonce u nezletilé dívky pod vlivem alkoholu a drog.

Chodské slavnosti odstartovaly už v pátek a z pohledu složek IZS spustily i jedno z velkých opatření. Policie od pátku významně posílila výkon služby, do terénu musela i záchranka.

V průběhu soboty záchranná služba vyjížděla v souvislosti s oslavami k několika úrazům a kolapsům. Počet výjezdů mírně narostl. Poměrně rušná pak ale byla noc ze soboty na neděli. "V noci jsme v rámci Chodských slavností ošetřovali nezletilou dívku s úrazem, která byla pod vlivem alkoholu a drog. Dále jsme ošetřovali epileptičku, u které na ulici proběhl pozdě v noci záchvat. Zjevně v rámci účasti na slavnostech porušila léčebný režim," říká Robin Šín z krajské záchranné služby. 

Kromě samotných výjezdů záchranky se řešilo i několik událostí, ke kterým nakonec přímo sanitky vyjíždět nemusely. "Náš inspektor provozu, který od pátečního večera kontinuálně hlídkuje v Domažlicích, asistoval zdravotní službě Českého červeného kříže při ošetřování drobnějších zdravotních indispozic, ke kterým pak nemusely vyjet naše další vozy," dodává Robin Šín.

Chodské slavnosti vrcholí v neděli. Opatření tak stále ještě pokračují i ze strany policie.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24