Kontroly na silnicích sílí. Policejní hlídky se zaměřují na alkohol

08.12.2016 7:58

Policejní hlídky v tomto týdnu opět obsadily silnice v regionu. Zaměřily se především na kontroly v souvislosti s alkoholem. Policie bude v pohotovosti až do konce roku.

Policejní kontroly znovu obsadily silnice.

V tomto týdnu se kontroly rozeběhly především v souvislosti s Mikulášem, policisté se ale k silnicím vydali i proto, že stále narůstají počty řidičů pod vlivem alkoholu i drog.

"Akce byla zrealizována k zajištění bezpečnosti a plynulosti silničního provozu ve snaze snížit přetrvávající nekázeň a počet dopravních nehod spáchaných pod vlivem alkoholu či jiných návykových látek," potvrdila mluvčí policie Hana Kroftová.

Jen na Rokycansku prošla kontrolami stovka řidičů. Skoro každý třetí si vysloužil pokutu. "Celkem deset policistů zkontrolovalo stovku vozidel a téměř každý třetí řidič se dopustil přestupku, zjištěno bylo 28 přestupků. Žádný z řidičů ale neusedl na místo řidiče po požití alkoholu či návykových látek. Všechna přestupková jednání policisté vyřešili na místě uložením blokových pokut," dodává policejní mluvčí.

S policejními hlídkami se mimo jiné setkali i řidiči na Domažlicku. Tam dopadly kontroly podstatně lépe než na Rokycansku. Celkem byla zkontrolována víc jak šedesátka šoférů a přestupky se zjistily jen v sedmi případech. Navíc nikdo z řidičů nebyl pod vlivem alkoholu nebo drog.

Řidiči by nicméně do konce roku měli počítat s větší intenzitou kontrol v souvislosti s vánočními svátky a také oslavami konce roku.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT