QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Koupaliště v Rokycanech je hotové, nabídne i půjčovnu knih - AKTUÁLNÍ FOTKY

22.05.2016 9:46

Koupaliště v Rokycanech prošlo před letošní sezónou proměnou a teď už čeká jen na návštěvníky. Dokončené bylo v těchto dnech. Přinášíme aktuální informace i fotky.

FOTO_Pavel Němeček (13)
FOTO_Pavel Němeček (2)FOTO_Pavel Němeček (1)FOTO_Pavel Němeček (3)FOTO_Pavel Němeček (4)FOTO_Pavel Němeček (5)FOTO_Pavel Němeček (6)FOTO_Pavel Němeček (7)FOTO_Pavel Němeček (9)FOTO_Pavel Němeček (10)FOTO_Pavel Němeček (8)FOTO_Pavel Němeček (11)FOTO_Pavel Němeček (12)FOTO_Pavel Němeček (15)FOTO_Pavel Němeček (13)FOTO_Pavel Němeček (17)FOTO_Pavel Němeček (16)

Koupaliště v Rokycanech nabídne během letošní letní setóny návštěvníkům řadu novinek a vylepšení. Hlavní práce první etapy revitalizace byly dokončené v těchto dnech a areál už se bude jen připravovat na slavnostní otevření. To je na programu v neděli 29. května. Vstup bude zdarma.

V areálu koupaliště přibyl tobogán, také plochy pro nejmenší návštěvníky s vodními atrakcemi a další novinky. První etapa zatraktivnění areálu byla vyčíslená na zhruba tři miliony. Slavnostní otevření je naplánované na poslední květnový víkend. I tobogán by se měl rozjet 29. května. Slavnostní zahájení proběhne od 14 hodin, premiérový sjezd na tobogánu se plánuje na 14:20 a vstup na koupaliště bude v den otevření zdarma.

Pro novou sezónu se město také rozhodlo spolupracovat s knihovnou a připravilo i půjčovnu knih. "Připravujeme jednu novinku ve spolupráci s městskou knihovnou a to půjčování knih na městském koupališti. U vchodu u pravé kabiny bude malý regál s knihami. Knihy budou označené logem knihovny, volně přístupné, bez nějaké další evidence. Knihu si může půjčit ten, kdo si zakoupí vstupenku. Vrácení by bylo možné při odchodu z koupaliště, nebo také v Městské knihovně," informovalo město Rokycany.

U plaveckého areálu v Rokycanech navíc aktuálně probíhá i výstavba nového workoutového hřiště, to by mělo být dokončené v závěru června.

V průběhu letní sezóny na venkovním koupaliště budou naopak práce probíhat ve velkém ve vnitřním bazénu v Rokycanech. Na místě tobogánu, který putoval na koupaliště, vznikne vířivka a zcela nový osmdesátimetrový tobogán. Práce by měly probíhat během letních prázdnin.

FOTO: Pavel Němeček, orfoto.cz

 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24