QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Kraj ovládne masopustní veselí! Přinášíme přehled průvodů a dalších akcí

05.02.2018 7:59

Únor je také v Plzeňském kraji ve znamení masopustů, průvodů masek a nejrůznějších veselic. Naplno se akce rozjedou už v tomto týdnu. Kam a kdy vyrazit?

Foto Pavel Němeček (16)

Postřekov - 9. - 13. února - Postřekovský masopust patří v regionu k nejspíš nejznámějším a trvá vždy několik dnů. Dojde na krojovaný průvod i masopustní rej a bohatý program. Kompletní program najdete zde.

Bor - 13. února - u kostela na náměstí odstartují masopustní hody v 15 hodin. Ve stejnou dobu se sejdou před kinem masky, na průvod pak vyrazí v 15:15 za doprovodu harmonikáíře.

 

Přeštice - 17. února - zabijačkové hody Řeznictví Dobřany začnlou už v 9 ráno. Od 10 hodin bude probíhat kulturní program v Hájence z Hájů a masopustní průvod vyrazí od domu historie Přešticka ve 13:30.

Bezdružice - 17. února - masopustní rej začne už v 10 dopoledne průvodem, do kterého se může zapojit kdokoliv. Večer je pak na programu  veselice v kulturním domě.

Zbiroh - 17. února - průvod vyrazí ve 14 hodin z parkoviště u hřbitova a projde až na Zbirožský dvůr. Chybět nebudou staročeské dobroty, ani vyhlášení nejlepší masky.

FOTO: ilustrační

 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24