Krajská metropole bude patřit cyklistům! Chystá se Plzeňská padesátka

29.08.2017 11:41

Stovky cyklistů obsadí v tomto týdnu centrum Plzně. Registrace tradiční cykloudálosti běží do 30. srpna. Startovat se bude přímo z náměstí Republiky.

mvi_6863_Snimek

V pořadí již 5. ročník cyklistické akce "Plzeňská MTB 50 Kooperativy" se odehraje v sobotu 2. srpna. Zájemci mají k dispozici několik tras. Hlavní závod odstartuje z náměstí Republiky v 11:30. 

Cíl a zázemí pro účastníky bude v areálu za OC Plzeň Plaza. Závody se konají pod záštitou primátora města. "Závody jsou připraveny jak pro profesionály, tak i pro širokou veřejnost. Trasy vedou přírodou v okolí Plzně, jsou připraveny celkem tři kategorie v délce tras 57 kilometrů, 38 kilometrů a poté trasa v délce 18 kilometrů, která je považována za fitness jízdu," říká Adriana Jarošová z plzeňského magistrátu.

Do akce se mohou zapojit i malí cyklisté. Pro děti bude připraveno hned několik kategorií, trasy budou v areálu za Plazou. Pro ty nejmenší pak bude nachystaný závod odrážedel.

Online registrace pro dospělé závodníky běží až do 30. srpna. Následně se ale budou moct přihlásit zájemci i v parku za Plazou, a sice v pátek mezi 18. a 20. hodinou a v sobotu od 8 do 11:30 hodin. Účast bude také letos rozhodně mimořádná. Do pondělí se registrovala bezmála tisícovka účastníků.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24