Krása bez chemických koktejlů! Přírodní kosmetika pomáhá i zdraví

03.03.2015 9:06

Ropné deriváty i chemické přísady. To je "koktejl", kterým každý den zásobujeme své tělo. Při výběru kosmetiky bychom se měli zaměřit na složení. Přírodní kosmetika přináší trvalé účinky i zdravý look.

Přírodní kosmetika Triaelia_QAP_foto (1)
Přírodní kosmetika Triaelia_QAP_foto (1)Přírodní kosmetika Triaelia_QAP_foto (2)Přírodní kosmetika Triaelia_QAP_foto (3)Přírodní kosmetika Triaelia_QAP_foto (4)Přírodní kosmetika Triaelia_QAP_foto (5)Přírodní kosmetika Triaelia_QAP_foto (6)Přírodní kosmetika Triaelia_QAP_foto (7)Přírodní kosmetika Triaelia_QAP_foto (8)Přírodní kosmetika Triaelia_QAP_foto (10)Přírodní kosmetika Triaelia_QAP_foto (11)Přírodní kosmetika Triaelia_QAP_foto (12)Přírodní kosmetika Triaelia_QAP_foto (13)Přírodní kosmetika Triaelia_QAP_foto (14)Přírodní kosmetika Triaelia_QAP_foto (15)

Vyhlazené vrásky, hebká pleť a lesklé vlasy. Záležitosti, pro které ženy udělají téměř cokoliv, jsou schopné utrácet tisíce za nejrůznější přípravky i navštěvovat specialisty. Zdánlivě mají „vše pod kontrolou“. Jenomže v honbě za ideálem krásy si často neuvědomují, že jdou naprosto špatným směrem. Svoje tělo, vlasy, pokožku totiž denně zásobují doslova chemickým koktejlem.

Přírodní kosmetika se v posledních letech stala poměrně často užívaným pojmem, nicméně řada z žen si stále nedá říct a raději věří „zaručeným a okamžitým“ účinkům nejrůznějších krémů, pleťových a tělových mlék známých firem. Stačí se ale podívat na obal přípravku, najít si významy jednotlivých složek a i běžnému laikovi vstávají vlasy hrůzou. Jen třeba silikony, které se vyskytují například v kondicionérech a krémech, nejsou rozhodně top záležitostí pro tělo. Vlasy získávají sice lesk a uhlazený vzhled, jenomže dlouhodobě silikony vlasy uzavírají, obalují a ve finále působí přesně opačně, než by měly. Vlasy se lámou. Nehledě na to, že na pokožce hlavy uzavírají póry a přispívají k tvorbě lupů. Silikony v pleťových krémech zase „zaručeně“ pleť vyhladí. Ovšem tím způsobem, že na pokožce vytvoří film, přesně jako byste si obličej přetáhli neviditelným igelitem.

To je ale jen zlomek z chemických „kouzel“, kterými si řada nejen žen, ale i mužů každým dnem do těla dostává pořádnou dávku chemie. Nevěříte? A co takhle zkrášlit se ropou? Že to neděláte? Minerální oleje, parafín, propylen glycol nebo třeba vazelína. To všechno jsou deriváty ropy a to všechno také v kosmetických přípravcích najdete, včetně balzámů na rty, které ještě navíc zkonzumujete spolu s jídlem a pitím.

Experti, dermatologové i kosmetičtí specialisté se tak stále častěji přiklání k přírodní kosmetice. A není se čemu divit. Právě účinky přírodní kosmetiky jsou postupné, trvalé a v mnoha případech mohou lidem pomoct i po zdravotní stránce. Zatímco z řady kosmetických přípravků s chemickými složkami citlivějším lidem hrozí i vznik alergických reakcí nebo dokonce ekzémů, přírodní kosmetika může v tomto směru velmi pomoct.

Už složení na etiketách produktů přírodní kosmetiky je naprosto v jiné kategorii. Například produkty Aphrodite, které nabízí obchod Triaelia v Plzni, mají jako hlavní složku řecký extra panenský olivový olej a ve většině případů také hojivou Aloe Vera. V nabídce najdeme široké zastoupení pleťových krémů, tělová mléka, ale také například dětskou kosmetiku včetně šamponů, která se osvědčila i dospělým klientům, kteří mají problémy s atopickým ekzémem. Široké spektrum nabízených produktů zahrnuje ale také tělovou kosmetiku, pánskou kosmetiku nebo například přípravky na opalování.

Už na etiketách se tak dočtete, že složení je stoprocentně přírodní, produkty neobsahují žádné ropné deriváty, ani jiné chemické složky. Naopak přírodní kosmetika obchodu Triaelia je složená z ingrediencí, mezi nimiž najdeme mimo olivového oleje také například heřmánek, zelený čaj, včelí vosk bambucké máslo a další. Přírodní kosmetika je k dostání nejen v kamenném obchodě v Bezručově ulici, ale také přes e-shop Triaelia.

FOTO: QAP.CZ

 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24