QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Květen přinese oteplení, teploty budou stoupat až k 26 stupňům

02.05.2016 6:59

Květen bude podle meteorologů ve znamení postupného oteplování. Až k téměř letním hodnotám by se měly teploty dostat zhruba v polovině měsíce. Čtěte novou předpověď do 29. května.

DSC01742

Oproti závěru dubna přinese květen postupné oteplování. To se projeví už v závěru tohoto týdne, kdy bychom si měli užít prosluněný víkend s teplotami až okolo 23 stupňů. Nejteplejší budou prostřední dva týdny nadcházejícího měsíčního období od 2. do 29. května.

"Po posledním dubnovém chladném týdnu začíná pozvolné oteplování a první předpovědní týden se bude pravděpodobně pohybovat na hranici podnormálních a normálních hodnot teplot pro začátek května. Následující dva týdny očekáváme oteplování až k hodnotám nad dlouhodobým průměrem a v posledním týdnu se teploty pravděpodobně vrátí k hodnotám normálním. Z hlediska celkového úhrnu srážek by mělo být období 2.-29.5. jako průměrné až slabě podprůměrné," informoval ČHMÚ s tím, že bohatší na srážky bude druhá polovina měsíce.

Vyšších teplot a slunečné oblohy si užijeme už tento týden...

V pondělí nás čeká oblačno až polojasno s teplotami mezi 15 až 19 stupni. Úterý přinese také oblačnou až polojasnou oblohu a ojediněle přeháňky. Postupně bude navíc oblačnost přibývat a objeví se i občasný déšť nebo dokonce bouřky. V noci naměříme 8 až 4 stupně, přes den 15 až 19.

Ve středu nás čeká zataženo až oblačno a místy přeháňky nebo občasný déšť, v průběhu dne bude mraků ubývat. V noci klesnou teploty mezi 8 až 4 stupně, přes den vystoupí mezi 10 až 14.

Čtvrtek bude ve znamení oblačné až polojasné oblohy s občasnými přeháňkami. Nejnižší noční teploty klesnou mezi 6 až 2 stupně, nejvyšší denní vystoupí mezi 13 až 17.

V pátek už bychom se ale měli dočkat spíš slunečné oblohy. Bude jasno až polojasno a teploty se odpoledne dostanou až ke 20 stupňům, v noci klesnou mezi 8 až 4.

Od soboty do pondělí očekávají meteorologové jasno až polojasno, jen při přechodně zvětšené oblačnosti ojediněle i přeháňky. Teploty se budou přes den pohybovat mezi 18 a 23 stupni, v noci budou klesat mezi 10 až 5 stupňů.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24