QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Legendární Šeříkovka se vrací k životu! Rekonstrukce odstartovala! FOTKY!!!

07.08.2013 0:00

Kulturní dům Šeříkovka v Plzni na Slovanech bude možná jedním z nových kulturních center, kterých západočeská metropole zas tak moc nemá. Rekonstrukce po dlouhých měsících uzavření odstartovala naplno. QAP zjišťoval podrobnosti na místě!

Také u vchodu se objeví nové logo Šeříkovky.
KD Šeříkovka Tady vyroste nová malá scéna. Nápis Restaurace Šeříkovka, který se objevil při rekonstrukcích. Pohled na vchod z restaurace do druhé části Šeříkovky. Nápis, který se objevil po stržení tapet a malby. Tato příčka v restauraci půjde k zemi. Za ní vznikne nová scéna. Opravami projde také terasa s grilem. Objekt je zatím stále uzavřený. Také u vchodu se objeví nové logo Šeříkovky.

Legendární kulturní dům Šeříkovka v Plzni na Slovanech se postupně chystá na svůj nový život. Po několika měsících, kdy zůstalo oblíbené místo na koncerty a posezení uzavřené, se konečně rozjely práce na vnitřních opravách. Kompletním přerodem prochází restaurace, která nabídne i novou scénu. Otevření ve velkém stylu se chystá na říjen.

Po výběrovém řízení na pronajímatele a celkem dlouhých úřednických záležitostech se uvnitř Šeříkovky pracuje naplno. Zvuk sbíječek je jasným dokladem toho, že se rodí úplně nová Šeříkovka. Pronájem od obvodu získal Ing. Michal Gracík se svojí agenturou Happy Sound, která zajišťuje profesionální ozvučení a osvětlení a sama produkčně zajišťuje řadu akcí.

Nová scéna i rozšířená a zbrusu nová restaurace. To bude zatím největší změna, kterou lidé uvidí. "Aktuálně na začátku srpna zahájil městský obvod práce, které jsou hlavně o výstavbě nových toalet pro restauraci a o rekonstrukci stávajících toalet u velkého sálu. Probíhají další stavební úpravy na zvětšení prostoru restaurace," prozradil Karel Míšek, jeden z provozovatelů Šeříkovky.

"V restauraci vznikne úplně nová malá scéna, kde budou probíhat koncerty kapel, doprovodný program ke koncertům ve velkém sále. Restaurace jako taková se stane samostatným funkčním prostorem. Ať už ke konání svateb, k využívání na hudební, divadelní akce a podobně," dodává Karel Míšek. "Můžu prozradit, že interiér restaurace bude bílo černý doplněný moderními barvami. Chceme zachovat pivnici s kvalitním čepovaným pivem v moderním stylu s širokou nabídkou dalších nápojů. Bude to taková hudební pivnice. Určitě tu budou artefakty ohledně hudby, kytara a podobně. Ostatně kytara je také v novém logu Šeříkovky."

Díky zvětšení by restaurace měla pojmout okolo 120 lidí a na nové scéně se tak dočkáme nejrůznějších koncertů od začínajících kapel, po písničkáře, uslyšíme různé hudební styly a sloužit by měla i pro dětské programy. Opravou projde také terasa, která k restauraci patří. "Opravu potřebuje i terasa u restaurace. To znamená oživení nátěrů, přizpůsobení posezení, fungovat bude i gril a opět bude k využití pro nejrůznější aktivity. Přidáme také stání pro kola, takže terasa bude sloužit i pro cyklisty, kteří si chtějí odpočnout po náročných výpravách," vysvětlil Karel Míšek.

Open air festivaly a venkovní akce, to by mělo nabídnout parkoviště vedle Šeříkovky. Že se ze Šeříkovky stává v podstatě úplně nové kulturní centrum dokládá i fakt, že společnost by chtěla, ve spolupráci s obvodem, využít příležitostně také přilehlé parkoviště na konání nejrůznějších venkovních akcí.

Slavnostní otevření Šeříkovky ve zbrusu novém se chystá na říjen letošního roku. Už se může prozradit, že ho obstará mimo jiné koncert kapely Walda Gang s neuvěřitelně věrným dvojníkem Waldemara Matušky a také skvělý zpěvák Vláďa Šafránek, který je známý jako bývalý frontman ze skupiny Harlej. V připravovaného programu na půl roku dopředu jsou i další kapely zvučných jmen jako Brutus, Kreyson & Láďa Křížek, chybět nebudou ani plzeňské kapely Extraband revival a Odyssea. Podrobnosti zveřejňují noví provozovatelé na facebooku www.facebook.com/serikovka.

Stávajícími opravami a rozšířením ale práce na Šeříkovce nekončí. Už teď jsou v plánu další práce ve zbylém prostoru kulturního domu.

FOTO: QAP.CZ


SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24