QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Letní toulky trochu jinak! Tipy na výlety, které hodně překvapí...

21.07.2018 13:24

K létu patří jednoznačně výlety. Nemusí mít ale vždy za cíl tradiční turistické lokality. V regionu je řada míst, která mají svoji osobitou atmosféru i okolní krajinu...

IMG_1446

Branecké vodopády v Českém lese jsou výškově poměrně malé, ale zato se nachází v kouzelné lesním prostředí plném kapradin, mechů a další zeleně. Obec Branka na Tachovsku je jednou z posledních obcí před hranicí s Německem. Inspirovat se můžete v článku zde.

Chalupská slať na Šumavě leží zhruba 1 kilometr od obce Borová Lada nedaleko IC Svinná Lada. Právě zdejší "íčko" je výchozím bodem k rašelništi. Odtud vede povalový chodník, po kterém dojdete až k vyhlídkové plošině k největšímu rašelinovému jezírku v Čechách. Podrobnosti i s fotogalerií najdete zde.

Za daňky se můžete vydat na zámek Blatná. Blatná leží zhruba hodinu cesty od Plzně, cca 60 kilometrů. K zámku patří velký zámecký park s rozlohou 42 hektarů, který je celoročně přístupný a právě v něm najdete početné stádo daňků. Další informace zde.

Konstantinovy Lázně nabízí hodně důvodů k výletu. Určitě byste ale neměli zapomenout navštívit poutní místo U panenky Marie ve skále směrem na Poloučany a nechat si splnit přání. Více se dočtete v článku zde.

Chanovice na Klatovsku zatím turisté neberou zrovna útokem, ale jakmile je jednou objevíte, zjistíte, že výlet vám rozhodně "dobije baterky". Nudit se stoprocentně nebudete. Je tu zámek, rozhledna, unikátní skanzen, naučná stezka...Na reportáž se podívejte zde.

Dobřív na Rokycansku nabízí skvělou příležitost k výletu na kole i pěšky. Půvabná vesnička plná roubených chalup, starodávná hospoda láká k posezení, vodní hamr připomene velkou dobu železářského průmyslu v 15. století. Dobřív zkrátka umí hodně překvapit. K výletu se nechte insiprovat zde.

Hrad Krašov u Kralovic na Plzeňsku není mezi turisty na předních místech seznamu hradů, nabízí přitom mimořádně osobitou atmosféru, obklopený je navíc nádhernou krajinou. Více zde.

Severní Plzeňsko nabízí spoustu krásných přírodních míst, ale i těch, kam už sáhla lidská ruka. Zajímavou kombinací je Polínský Vrch a Polínka - starý bývalý lom, který láká k lezení. Další informace získáte zde.

Zaniklá vesnice Václav v Českém lese nedaleko obce Pleš výletníkům nabídne především překrásnou přírodu a pro relax i odpočinek je ideální. Nachází se kousek za Bělou nad Radbuzou v krásné lokalitě. Více se dočtete v článku.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24