QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Levné zboží na internetu? Podvod? Aktuální případy řeší policisté

22.07.2017 14:11

Nabízejí vám na internetu podezřelě levní zboží? Policie právě řeší aktuální případ podvodu, kdy byl na internetu nabízený levný cukr. Podmínkou ale bylo objednání celého kamionu.

policie ilustracni foto QAP

"Kriminalisté evidují již několik případů, kdy poškození reagovali na nabídky na internetu na různých inzertních portálech, kde bylo nabízeno zboží za podezřele nízkou cenu, konkrétně cukr – za částku 1kg/8 korun, ale v nabídkách byly také pracovní stroje," popisuje mlučí policie Hana Kroftová.

Levný cukr nakupují hlavně včelaři apod. Firma nákup cukru podmiňovala i minimálním množstvím. V tomto případě si nakupující musel zakoupit celý kamion, nakonec se tedy minimálni částka vyšplhala přes sto tisíc korun. 

"Poté co byla poškozeným společností vystavena faktura, za objednaný cukr zaplatili bankovním převodem. Do současné doby však objednané zboží poškození neobdrželi a prodejce již není kontaktní. Případem se kriminalisté nadále intenzivně zabývají," uvádí dále Hana Kroftová.

Policie proto varuje občany, aby na inzeráty nabízející cukr za velmi výhodnou cenu nereagovali a aby si při nákupech přes internet vybírali ověřené e-shopy a upřednostňovali platbu na dobírku.

 

ilustrační foto

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24