Loď v plzeňském Hradišti usiluje o prestižní titul

21.02.2017 8:32

Oblíbená atrakce v plzeňském Hradišti je přihlášená do prestižní soutěže "Dřevěná stavba roku". Hlasování odstartovalo a zapojit se může i veřejnost.

DSC04838

Oblíbená atrakce pirátského vraku je už řadu let nedílnou součástí relaxační lokality na břehu řeky v plzeňském Hradišti. Už to ale není původní atrakce, která ve stejných místech stála od roku 2004. Druhý plzeňský obvod v loňském roce nechal postavit novou. Ta původní už byla v nevyhovujícím stavu.

Původní loď vydržela na břehu řeky dvanáct let a stala se v podstatě hlavním tahákem pro nejmenší návštěvníky lokality. Pro Plovárnu Hradiště se stala tak trochu symbolem. Po letech už ale byla ve špatném technickém stavu a obvod se tak rozhodl pořídit atrakci novou. Ta je sice od té původní v podstatě k nerozeznání, nicméně je vyrobená z dubového dřeva, které vydrží větší zátěž. Vyšla na bezmála 600 tisíc, čtvrt milionu přispělo město.

Druhý plzeňský obvod nyní loď přihlásil do soutěže Dřevěná stavba roku v kategorii Dřevěná hřiště - velká. Do hlasování se může zapojit i veřejnost. "Každý hlasující má možnost zapojit se také do soutěže o pobyt ve srubu v Jizerských horách! Jedinou podmínkou je poslat alespoň jeden hlas v každé soutěžní kategorii, jichž je celkem osm," informoval ÚMO2.

Hlasování odstartovalo v pondělí 20. února a pokračovat bude až do 3. března na webu www.drevoprozivot.cz.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24