QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Lvíče Amira je nově pod dohledem webkamery

09.01.2017 10:32

Jeden z největších chovatelských úspěchů plzeňské zoo z loňského roku mohou zájemci sledovat i v online přenosu na internetu. Dění v ubikaci lvů nově přenáší webkamera.

Amira vide

Lvíče se v loňském roce narodilo v plzeňské zoo po dlouhých 42 letech. krásná lví slečna následně dostala jméno Amira, tedy v překladu Princezna. Poměrně dlouho se ale návštěvníci museli spokojit jen s fotkami vzácného mláděte.

Vzhledem k výjimečnosti narození a péči po narození byla Amira návštěvníkům dlouho skrytá a byla čistě v péči samice i chovatelů. Poprvé ji veřejnost mohla na vlastní oči vidět 20. prosince loňského roku, kdy zoo poprvé ubikaci lvů otevřela návštěvníkům. I tak je ale otevírací doba specifická, veřejnost může ke lvům berberským každý den od 10 do 14 hodin.

Nově nicméně mohou zájemci sledovat život malé plzeňské Princezny přes online přenos. Zoo nechala ve spolupráci se Správou informační technologií města Plzně v ubikaci lvů umístit webkameru.

Stejně tak je možné přes internet sledovat ubikaci nosorožců se samicí Manjulou. U té se v současné době očekává porod druhého mláděte. První, samičku Marušku, přivedla Manjula na svět na začátku února 2014. V březnu loňského roku se pak Maruška, která se stala velkou plzeňskou senzací, stěhovala do Touroparcu ve Francii.

FOTO: webkamera Zoologická a botanická zahrada města Plzně

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24