Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Lyžařský areál Špičák jede naplno i přes oblevu

28.01.2016 11:26

Obleva dorazila v posledních dnech i na Šumavu. Lyžařské areály ale i tak nabízí stále dobré podmínky. Špičák má stále otevřené všechny sjezdovky a láká i na lyžování zdarma.

FOTO_Pavel Němeček (8)

Teplé počasí dorazilo i na Šumavu a znát je to také na sněhových zásobách. I když ve volné přírodě už sněhu ubývá, lyžařský areál na Špičáku zatím o omezení provozu neuvažuje. Otevřené jsou všechny sjezdovky a areál se chystá i na příval návštěvníků v rámci jarních prázdnin, které v některých regionech v příštím týdnu startují.

Obleva na Šumavě se sněhovou pokrývkou zahýbala. Lyžaři by ale úplně tragické scénáře vymýšlet neměli. "Na všech sjezdovkách máme technický sníh, který v kombinaci s přírodním po zpevnění pravidelnými úpravami více vydrží. Otevřeny máme stále všechny sjezdovky včetně dětských hřišť, kde leží mezi 30 až 50 centimetrů sněhu. Tento stav vydrží určitě i během víkendu a v neděli už by mělo podle předpovědí znovu sněžit,“ popsal aktuální podmínky provozní ředitel Ski&Bike Špičák Vladimír Kasík.  

Lyžuje se na provzdušněném firnu, který je ráno ztvrdlý a během dne povolí. "Ač se to pohledem z téměř jarních nížin nezdá, stále se tady lyžuje na kvalitním povrchu sjezdovek. Každý den u nás během tohoto pracovního týdne bylo v průměru 700 lidí,“ dodává Kasík.  Výjimkou je nejprudší úsek černé nejprudší české sjezdovky Šance, kde je sníh pouze přírodní a neupravuje se.   

Na víkend se chystají speciální akce. Děti si užijí pětiboj...

Areál se také nachystal na malé lyžaře, kteří ve čtvrtek dostávají vysvědčení. V souvislosti s pátečními poletními prázdninami budou v sobotu 30. ledna pro návštěvníky areálu připraveny dvě akce. Děti do 14 let si užijí speciální zimní pětiboj, který bude probíhat od 9 do 12:30 u dojezdu rodinné sjezdovky Spodní Šance (více se dočtete zde).

Na Špičáku se letos také poprvé představí SNOW Tour, pořádaná časopisem Snow, který se specializuje na lyžování a vše o horách. Zdarma se testují lyže Fischer, brýle a helmy Smith, hůlky Leki, soutěží se o ceny. Zájemci si mohou nechat pořídit i profi záběry ze své jízdy na sjezdovkách. Stan Snow bude umístěn v prostoru u nástupu na lanovku. 

Aktuální informace ohlodně počasí i provozu najdete také na www.spicak.cz.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Zvednu vam to
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT