Masopust v Liticích nalákal diváky ze širokého okolí, MÁME FOTKY

22.02.2014 15:38

Ve znamení vyhánění zimy je v regionu řada akcí. Masopust prošel v sobotu 22. února také plzeňskými Liticemi. Na průvod se přišli podívat i lidé z okolí a je vidět, že v Liticích se tradice drží se vším všudy!

Masopust v Liticích.
Masopust v Liticích.Masopust v Liticích.Masopust v Liticích.Masopust v Liticích.Masopust v Liticích.Masopust v Liticích.Masopust v Liticích.Masopust v Liticích.Masopust v Liticích.Masopust v Liticích.Masopust v Liticích.Masopust v Liticích.Masopust v Liticích.Masopust v Liticích.Masopust v Liticích.Masopust v Liticích.Masopust v Liticích.Masopust v Liticích.Masopust v Liticích.Masopust v Liticích.Masopust v Liticích.Masopust v Liticích.Masopust v Liticích.Masopust v Liticích.Masopust v Liticích.Masopust v Liticích.Masopust v Liticích.Masopust v Liticích.Masopust v Liticích.Masopust v Liticích.Masopust v Liticích.Masopust v Liticích.Masopust v Liticích.

Ve znamení vyhánění zimy a masopustních průvodů je také aktuální víkend v regionu. Masopustní průvod prošel v sobotu 22. února plzeňskými Liticemi a ukázalo se, že tam zvyky dodržují skutečně na výbornou. Během průvodu obyvatelé přichystali pohoštění a masopustnímu reji se nevyhnul ani řidič autobusu MHD.

V pravé poledne vyšel masopustní průvod z bran litické hasičárny. Odstartovala ho slavnostní salva a hned na to už spustila kapela. V průvodu nechyběly tradiční masky a v mnoha případech šlo o skutečně o do detailů promyšlené kostýmy. Nechyběla Marfuša, nejrůznější klauni, ale například ani známé postavy z filmu Vesničko má, středisková!

Obyvatelé Litic ukázali, že dodržování tradic jim žádné problémy nedělá a pro účastníky průvodu nechyběla ani občerstvení na jednotlivých zastávkách. Reji se nevyhnul ani autobus MHD, který zastavil na litické zastávce a maškary dokonce vběhly do autobusu, aby pohostily a potěšily přímo řidiče autobusu. Ten samozřejmě vynechal všudypřítomnou "kořalku".

Do Litic dorazili také lidé ze vzdálenějšího okolí. "My nejsme z Litic. Chtěli jsme jít zítra v Plzni na průvod, ale budeme pryč a kamarádka právě říkala, že tady bude Masopust taky, tak jsme se přišli jen podívat na masky a spojili jsme to s procházkou," řekla QAPu paní Klára z plzeňských Slovan. "Musím říct, že mě to až překvapilo, jak to mají krásný," dodala s úsměvem.

Na masopustní průvod se přišli podívat i lidé z nedaleké Valchy.

Zima se bude vyhánět také v neděli 23. února, tentokrát masopustní průvod se vším všudy projde Plzní. Podrobnosti čtěte zde.

FOTO: QAP.CZ

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24